BASF Vegetables Seeds eerste veredelaar als partner Dutch Greenhouse Delta

Met BASF Vegetables Seeds heeft Dutch Greenhouse Delta de eerste veredelaar als partner van haar netwerk mogen verwelkomen. Een stap die past binnen de uitspraak 'DGD is geen club voor kassenbouwers alleen' ten tijden van de oprichting.

De stichting is blij met deze twintigste partner en wil internationaal de volle breedte van de Nederlandse tuinbouwsector vertegenwoordigen. BASF Vegetables Seeds is gespecialiseerd in de veredeling van 24 groentesoorten en verkoopt wereldwijd ruim 1.200 rassen onder de merknaam Nunhems. 

Harm Ammerlaan, Business Development Manager bij BASF, vertelt over het partnerschap: “Binnen Dutch Greenhouse Delta wordt de kennis van de keten geclusterd in een sterk partnerschap. Samen met technische toeleveranciers helpen we telers om het beste uit hun gewas te halen. Zo blijven we voor in de steeds veranderende wereld.

Grootschalige complexe turnkey projecten kom je vooral tegen in landen waar hightech groententeelt in omvang toeneemt. Om te excelleren dienen we agrarische en technische kennis samen te brengen. Samenwerking met de groenteketen en goede inzichten in de behoeftes van de consumenten is nodig voor succes. Daarbij moeten we, samen met partners, steeds nieuwe groentenconcepten ontwikkelen die consumenten gezond, lekker en handig vinden. We willen bruggen bouwen van farm to fork.”
 
Dutch Greenhouse Delta ziet BASF als een aanwinst. Eric Egberts: “Met de aanwinst van BASF kunnen we onze scope van de tuinbouwketen verbreden. Van zaden, kassenbouw, financiering tot logistiek vermarkten we alle facetten van de keten in drie focusgebieden: China, India en de Stan-landen.

Alleen door samenwerking in een consortium kunnen we als Nederlandse tuinbouwondernemers pre-competitief meedingen naar complexe tuinbouwprojecten.

We staan open om meer veredelaars en grotere wetenschappelijke bedrijven te laten participeren. Voor ieder land is andere expertise nodig binnen ons netwerk. Daarnaast kan dit voor iedereen nieuwe deuren openen.”

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.