Marokkaans tomatenseizoen afgetrapt bij Vegimex

"We willen de Perpignan van Nederland worden met Marokkaanse tomaten"

Tholen - Bij Vegimex in Poeldijk is het exportseizoen voor de ronde Marokkaanse tomaten afgetrapt. "Omdat de lokale markt in Marokko erg goed was, zijn we een maand later gestart met onze export dan aanvankelijk gedacht. We kijken er erg naar uit om onze tomaten op de Europese markt te brengen. De kwaliteit uit Marokko is dit jaar goed en ook de prijzen liggen gemiddeld een stuk hoger dan vorig jaar", vertelt Robbert de Mie.

Komende maand zal het seizoen worden aangevuld met cherrytomaten, paprika's en tuinbonen uit Marokko. Naast tomaten en paprika's heeft Vegimex eigen teelt van watermeloenen en sinaasappelen. Daarnaast werkt het bedrijf samen met lokale telers. "In totaal hebben we nu zo'n 70 hectare aan kassen staan. Van eigen teelt ontvangen we nu wekelijks aanvoer", vertelt Robbert.

"Onze focus ligt op kwaliteit en versheid. We willen dat onze klanten lang met onze producten kunnen werken. Pas als onze klant blij is, kunnen wij tevreden zijn met ons werk”, vertelt Robbert. Hoewel het bedrijf pas begin dit jaar in Nederland werd opgericht, heeft het bedrijf jarenlange connecties met de teelt in Marokko. Alle handel, ook van partners elders in Marokko, is voorzien van certificeringen en wordt streng voor verzending gecontroleerd.  

“De meeste Nederlandse groothandels kopen hun Marokkaanse tomaten in Perpignan. We zien Perpignan toch wel als graadmeter voor de Europese handel omdat er niet veel directe lijnen meer tussen Nederland en Marokko zijn. Daar halen wij ons voordeel mee, de transittijd is een stuk korter en er zijn geen tussenpersonen die het koelingsproces kunnen verstoren wat uiteindelijk ten goede komt van de kwaliteit en ook zeker van de prijs. De tomaat is zo’n gevoelig product, het hele proces van de teelt naar de consument moet je echt zelf in de hand willen hebben," vertelt Robbert.


Willem Schrage en Robbert de Mie van Vegimex

“Eigenlijk kun je wel stellen dat wij een soort van Nederlandse variant van Perpignan willen worden. We willen dat mensen weten dat ze voor verse, Marokkaanse tomaten bij Vegimex in Poeldijk moeten zijn", besluit Robbert, enthousiast.

Voor meer informatie:
Willem Schrage / Robbert de Mie
Vegimex
ABC Westland 271
2685DC Poeldijk
Tel: +31 (0) 6 41886974 
info@vegimexbv.com 
www.vegimexbv.com   

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven