13 november

Lancering inspiratieplatform biobased tuinbouw

Om kennis en ideeën op het gebied van biobased tuinbouw beter te kunnen delen, wordt woensdag 13 november van 13.00 tot 15.00 een digitaal platform gelanceerd. Dit platform is ontwikkeld door BioBoost, een Europees samenwerkingsproject onder leiding van de gemeente Westland. Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus waarborgen samen de toekomst van het platform.

De biobased economy biedt enorme kansen voor de tuinbouw, menen de initiatiefnemers. En dus verdienen die kansen ondersteuning en stimulans zo is de gedachte. Daarom startte enkele jaren geleden het Interreg-project BioBoost, onder leiding van Gemeente Westland. BioBoost stimuleert de ontwikkeling van een bioeconomie en het hergebruik van groene afvalstromen in de tuinbouwsector. In BioBoost werken negen partijen uit België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland samen.

Lancering 
Vanuit Bioboost is het platform ontwikkeld dat wethouder Karin Zwinkels op 13 november in de Raadszaal van het gemeentehuis van Westland lanceert. Het niet-commerciële platform geeft een overzicht van allerlei biobased initiatieven en is ontwikkeld om te inspireren, te verbinden en biobased initiatieven in en met de tuinbouw te stimuleren. Het doel: het meest waardevolle gebruik van plantaardige reststromen. Kijk wat er al is, vind inspiratie, verbind met experts, publiceer jouw eigen initiatief (initiatieven) en trek potentiële zakenpartners aan.

Ook na stoppen BioBoost waarborging toekomst platform
BioBoost eindigt volgend jaar. Daarom zijn Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus met de gemeente Westland overeengekomen dat ze samen de toekomst van het platform waarborgen. Greenport West-Holland is het regionale samenwerkingsverband van overheden, ondernemers, onderzoeksorganisatie en onderwijsinstellingen. Green Chemistry Campus is een accelerator voor de opschaling van biobased innovaties.

Tijdens de bijeenkomst op 13 november zullen Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

Online aanmelden om bij de lancering te zijn kan hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven