Italiaanse telersorganisatie AOP Luce:

"Wisselend tomatenseizoen met hernieuwde interesse in trostomaat"

Het tomatenseizoen voor telersorganisatie AOP Luce loopt ten einde. "In de afgelopen twee jaar hebben we ons vooral geconcentreerd op de Mini Plum, omdat hier een grotere vraag naar is en we hebben rassen gevonden die goed geschikt zijn voor onze klimatologische omstandigheden. Momenteel zetten we deze alleen af op de Italiaanse markt", zegt Felice Petrillo, voorzitter van de organisatie.

"We investeren ook weer in de trostomaten. Deze hebben we een paar jaar verwaarloosd omdat we geen geschikte rassen voor onze grond konden vinden. Inmiddels leveren we mooie, stevige tomaten met een intense rode kleur.”

"Het aandeel cherrytomaten is stabiel en er is grote concurrentie met andere regio's, zoals Sicilië. We hadden een aantal problemen met onder andere de ronde tomaat, dus het seizoen werd gekenmerkt door schaarse hoeveelheden, maar de prijzen waren gelukkig bevredigend."

"Tijdens het seizoen hadden we wat problemen met tomaatmineermot, maar we zijn erin geslaagd deze te bestrijden tijdens de zomerhittepiek door technische en biologische middelen. Later in de zomer verslechterde de situatie en dit leidde tot kwaliteitsproblemen. Gelukkig hadden we het grootste deel van de tomaten al geoogst, dus de schade bleef enigszins beperkt."

"We telen ook verschillende soorten courgettes, waaronder de Romeinse courgette. Dit jaar is dit ras verkrijgbaar in kleinere hoeveelheden dan anders en de prijzen zijn niet voldoende winstgevend. Daarnaast telen we ook sla, maar we zullen nog een aantal weken moeten wachten voordat het seizoen van start gaat. Onze specialiteiten zijn roman, gentilina, trocadero en canasta."

Voor meer informatie:
A.O.P. LUCE
Email: info@aopluce.com
Web: www.aopluce.com

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.