Druivenhandel komt moeizaam op gang

Aubergines en courgettes in gevarenzone maar paprika's doen het beter in Italië

"Het valt niet te voorkomen dat het warme najaar gevolgen heeft voor de handel. Het ongebruikelijke weer van de afgelopen maanden heeft niet alleen zijn weerslag op de gewassen gehad maar ook op de consumptie en consumentenvoorkeuren," zegt Rocco Viggiano, een Italiaanse groothandelaar in groenten en fruit op de FE.VI. Frutaa di Policoro (Matera). Hij voegt eraan toe dat de effecten op de handel met name nadelig zijn voor groenten omdat de hogere temperaturen de productie bevorderen."

"Zo worden in het najaar doorgaans iedere drie tot vier dagen aubergines geoogst. Nu is dit om de dag het geval. Dit leidt tot overaanbod op de markt."

"Dit betekent dat tegen de tijd dat het kouder wordt, de planten uitgeput zijn en er tekorten dreigen. De aubergineprijzen zijn zo laag dat sommige telers de planten maar om hebben gehakt omdat ze niet rendabel zijn."

"Hetzelfde geldt voor courgettes, zij het in mindere mate. Rode en gele paprika's hebben minder problemen omdat deze groente langer aan de plant kan blijven zodat de oogst kan worden uitgesteld. Een paar dagen geleden zijn we ook weer begonnen met citrus. De ongebruikelijk hoge najaarstemperaturen hebben de kleuring van het fruit vertraagd. De prijzen van clementines zijn van €1,30 naar €1,00-1,10 per kilo gedaald."

"Druiven hebben het nog moeilijker. Het seizoen begon al niet best en lijkt nog altijd verder te verslechteren. Er lijkt weinig belangstelling voor het fruit te bestaan. Voor een aantal rassen, zoals Italia, Red Globe en Palieri, liggen de prijzen rond de €0,80-€1,00 per kilo, ondanks de goede kwaliteit van het fruit." 

"We hopen echt op een weeromslag, zodat de consumptie aantrekt en de prijzen stijgen. Onze koelhuizen moeten goed bevoorraad zijn maar mogen zeker niet uitpuilen." 

 

Voor meer informatie:
FE.VI.FRUTTA S.R.L.
Via Bellini,10
75025 Policoro (MT)
Phone.: +39 0835 981256
Website: fevifrutta.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.