combinatie vollegrond met teelt onder glas:

VS: Lipman neemt 2 ha Cravo-kassen met verschuifbaar dek in gebruik

Lipman, de grootste vollegrondstomatenteler van Noord Amerika, heeft kassen met verschuifbaar dek geplaatst in hun Naples complex. Met de Cravo kassen kan het bedrijf de voordelen van open teelt combineren met de beschermende eigenschappen van een kas. Momenteel worden de eerste tomaten geoogst.

Gerry Odell, teeltadviseur voor Lipman, wil de teelt met het verschuifbare dek beschermen tegen de elementen. “De bescherming is hier in Florida wel nodig. Maar we willen ook een kwalitatief hoogwaardig product creëren. Dankzij het verschuifbare dek behouden we de smaak van het vollegrondsproduct." 
In de kassen zijn momenteel een oud tomatenras, een pruimtomaat en een eigen variant te vinden. De eerste planten zijn in september de grond in gegaan en voor het vergeten ras is de oogst al begonnen. Odell vertelt dat alles goed in de gaten gehouden wordt. “En waar nodig passen we het aan. Zo krijgen we het best mogelijke product. We combineren voordelen van beide methodes: de cosmetische eigenschappen van kastomaten met de smaak en stevigheid van het vollegrondsproduct.”


De productie moet plaatsvinden met een optimaal rendement. “We testen met verschillende systemen om de voordeligste teeltwijze te ontdekken. Alle binnenlandse kassenhouders hier lopen er tegenaan dat de arbeidskosten in Mexico veel lager zijn”, legt Odell het belang hiervan uit. “Daarom proberen we een systeem te ontwikkelen dat financieel voordelig is. Door gebruik te maken van het weer, kunnen we een beter prijs-per-product realiseren. We moeten op een klein areaal genoeg product telen om de investering rendabel te maken.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.