Productie biogas op Chemelot begint in 2022

Nu alle vergunningen rond zijn, staat niets de realisatie van een grootschalige biogasinstallatie op Chemelot meer in de weg. Begin 2020 begint de bouw. Zitta Biogas kan eind 2021 of begin 2022 de installatie opstarten. Inmiddels is het bedrijf ook al begonnen met het intekenen van de benodigde mest.

De installatie gaat zevenhonderdduizend ton mest per jaar verwerken. Daarvan maakt Zitta Biogas Chemelot ongeveer zestig miljoen kubieke meter biogas met daarnaast nog gedroogde mestkorrels en zuiver water. Het bedrijf werkt met langjarige overeenkomsten. Daardoor is de leverancier gegarandeerd van een continue afname van zijn mest, jaarrond, tegen een vast tarief.

OCI Nitrogen wordt afnemer van het biogas voor de productie van ammoniak en kunstmest. En levert restwarmte die nodig is om de biogasinstallatie efficiƫnter te laten draaien. Zitta Biogas gebruikt de restwarmte voor het op temperatuur houden van de vergisters en voor het drogen van het digestaat tot organische mestkorrels. Dit verbetert de efficiency van de installatie aanzienlijk ten opzichte van conventionele biogasinstallaties.

Bron: Chemelot 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven