Red Fruit investeert in areaal en rassendiversificatie

Italiaanse peperteler bouwt nieuwe kassen voor teelt op substraat

"We zijn begonnen als een klein familiebedrijf in 2012 in Vittoria, in de provincie Ragusa, het hart van de landbouw van Sicilië en binnen enkele jaren zijn we een rolmodel geworden in de sector. We groeien voortdurend en we eindigden vorig seizoen met 3.000 ton verpakte gewassen", zegt Giusy Cavallaro, commercieel manager van Red Fruit.

"In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in de teelt van cherrytomaten (350 ton) en datterino tomaten (70 ton). We merken dat we steeds meer waardering krijgen van onze zakelijke partners. Onze ondernemersbenadering is de drijvende kracht achter ons lopende onderzoek op het gebied van rassendiversificatie", gaat Cavallaro verder.

"De kern van onze activiteiten is het experimenteren met nieuwe interessante gewassen die aan de industrie worden voorgesteld. Deze omvatten de habanero zoete en hete peper rassen (sinaasappel, chocolade en rode Caribische variëteiten). We telen meer dan 10 ton pepers. De vraag naar deze exotische gewassen groeit, omdat hun consumptie al een trend is bij de consument en in de horecasector. We hebben in deze en andere gewassen geïnvesteerd en nieuwe kassen gebouwd voor teelt op substraat", zegt de manager.

Het bedrijf bezit 4 hectare voor de teelt, maar het vertrouwt ook op leveranciers, waarvan de teelt worden gecontroleerd door experts van Red Fruit. Het verwerkings- en verpakkingsmagazijn heeft een oppervlakte van1300 vierkante meter en bevat grote opslagcellen om maximale zorg voor de gewassen te garanderen.

"Naast onze eigen gewassen voegen we die van onze leveranciers toe. Deze worden altijd gekozen en geselecteerd uit de zaadfase in overeenstemming met de kwaliteitsnormen die zijn vereist door onze klanten aan wie wij een ononderbroken productie garanderen gedurende 12 maanden per jaar", zegt Cavallaro.

"Door de versheid van onze gewassen te waarborgen, hebben we altijd aan alle vereiste procedures, middelen en technologieën kunnen voldoen die nodig zijn om een punctuele en precieze service te garanderen. Om deze reden worden alle zendingen gedaan met voertuigen die een constante temperatuur handhaven en in overeenstemming met alle transportvoorschriften en hygiënische normen. Onze klanten bevinden zich op de belangrijkste groothandelsmarkten van Noord-Italië, zoals Verona, Milaan en Padova. In deze laatste stad zijn we gegroeid en onderhouden we een goede relatie met Ortopadova Srl", gaat ze door.

Red Fruit werkt niet alleen binnen het kader van regelgeving, maar heeft ook alle certificeringen die een modern bedrijf nodig heeft. Beheer en procedures worden gereguleerd en gecertificeerd door GlobalGAP, GRASP en IFS.

Voor meer informatie:
Red Fruit srls 
Contrada Palazzello, sn
97019 Vittoria (RG) - Italië
Tel. +39 392 816 0697
Email: info@red-fruit.it
Web: www.red-fruit.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven