Amerikaanse FDA houdt E-coli-uitbraak in sla weken geheim voor het grote publiek

De Amerikaanse autoriteiten hebben pas eind oktober informatie gedeeld over een E.coli-uitbraak die in verband wordt gebracht met romaine sla en die tussen juli en september heeft geleid tot diverse ziektegevallen in verschillende staten. 

Zowel de FDA als CDC hebben de uitbraak onderzocht maar maakten niets over de besmetting bekend omdat zij geen 'bruikbare informatie voor consumenten' vast konden stellen. 

Frank Yiannas van de FDA legde onlangs daarom een verklaring af over de uitbraak en herinnerde groenteverwerkers eraan hun voedselveiligheidsprocedures nog eens onder de loep te nemen.

De oproep van Yiannas komt nadat in 2018 meer dan 270 mensen ziek werden als gevolg van twee E.coli-besmettingen. De uitbraken konden toen worden gelinkt aan romaine sla afkomstig uit Arizona en Californië. 

Onderzoek om bron te traceren
Ambtenaren van de CDC informeerden de FDA medio september al over de uitbraak. Yiannas liet weten dat de FDA vervolgens onmiddellijk een onderzoek heeft ingesteld. Inspecteurs bezochten teeltbedrijven die mogelijk de bron van de besmetting waren maar omdat de houdbaarheid van de betreffende sla al lang verstreken was, besloot de FDA de uitbraak niet bekend te maken. 

 

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven