"Op maat gemaakt trainingsprogramma in Bangalore is groot succes"

Drie jaar geleden kwam HollandDoor in contact met een familie in Bangalore die een missie had: bijdragen aan de plattelandsontwikkeling in Karnataka in India door het aanbieden van een Practical Training and Service Center voor telers, genaamd AgroTie. Het centrum zou de plattelandsgemeenschap een plek bieden om kennis, expertise en ondersteuning te verwerven op het gebied van innovatieve teeltstrategieën en waardeketenbenaderingen.

Er is de afgelopen drie jaar veel gebeurd. In Bangalore en Nederland vonden verschillende bijeenkomsten plaats. Er werd een businessplan ontwikkeld en de eerste ruwe ontwerpen van het centrum werden besproken.

PUM adviseerde en begeleidde bij het opzetten van een kas van 3.000m2. HollandDoor ondersteunde de inspanningen en trainde de nieuw aangeworven medewerkers met financiële steun van het Nuffic. In relatief korte tijd zijn allerlei diensten ontwikkeld, zoals de teelt en verkoop van kwalitatief hoogwaardige zaailingen, koppelingen tussen telers en marktpartijen, het onder de aandacht brengen van de teelt, de sortering op kwaliteit en grootte van de producten en natuurlijk het adviseren en opleiden van de telers.

Een jaar geleden is het trainingsprogramma van start gegaan. Aan de trainingen werd niet alleen deelgenomen door de nieuw aangeworven medewerkers van AgroTie, maar ook door een team van AgroStar. AgroStar biedt een app voor telers met educatieve inhoud en een e-commerce winkel. De app wordt meer dan een miljoen keer gedownload en wordt ondersteund door hun callcenter met advies.

In India en Nederland zijn enkele trainingsweken gehouden in India en Nederland. Tussen elke trainingsweek besprak een lokale expert, Tarannum Kadarbhai, met de stagiairs alles wat er in de trainingsmodules werd geleerd en hoe ze de lessen om kunnen zetten in advies voor telers.

Wat was het resultaat van dit trainingsprogramma?
Het jonge team van AgroTie was in staat om snel te leren van de trainingen. Zij beheren momenteel de kas waarin vele soorten groenten worden geteeld. Bovendien hebben zij Whatsapp-groepen ontwikkeld om de telers te informeren en hebben zij een hoog kennis- en vertrouwensniveau getoond in de opleidingen die zij aanbieden. Verder hebben duizenden telers waardevolle informatie gekregen via de online app van AgroStar.

HollandDoor, AgroTie en AgroStar werken de komende jaren aan programma's om de banden tussen telers en eindmarkten te verbeteren en zo waarde toe te voegen en afval te verminderen.

Voor meer informatie:
HollandDoor
www.hollanddoor.nl

 

 

AgroTie
www.agrotie.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.