Aanleg warmtenet Trias Westland verloopt voorspoedig

Er wordt hard gewerkt aan de aanleg van het warmtenet Trias Westland. Kilometers aan stalen warmteleidingen worden vaak rechttoe rechtaan en door middel van boringen in het Westland aangelegd. Toch komt voor dat je een rechte leiding hebt gepland en je dan toch een obstakel tegenkomt. Hoe zorg je voor meer flexibiliteit van de aanleg in een veelal volle ondergrond? 

In de afgelopen 6 maanden heeft het bouwteam van Trias Westland (Trias, A.Hak en Rotterdam engineering) een aantal technieken ontwikkeld waarbij de warmteleidingen met behulp van een buigmachine koud worden gebogen. Door vanuit het bouwteam zelf de warmteleidingen te buigen bereiken we flexibiliteit (levertijden materiaal nemen toe), een kortere doorlooptijd en financiële voordelen. Deze techniek is ook direct succesvol in de praktijk toegepast namelijk bij de aanleg aan de Kasteelweg.  

Voor meer informatie:
Trias Westland
www.triaswestland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.