Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ondanks klacht elftal andere kassenbouwers

Houweling's behoudt octrooi op semi-gesloten UltraClima-kas

Op 11 oktober 2019 bevestigde het United States Court of Appeals for the Federal Circuit de geldigheid van het Amerikaanse octrooi dat aan de UltraClima Semi-Closed Greenhouse is verleend.

Het Ultra-Clima Octrooi werd aangevochten door elf kassenbouwers, die dat gezamenlijk deden. De U.S. Patent Trial and Appeal Board besliste echter in het nadeel van de belangrijkste uitdager Van Der Hoeven Horticultural Projects, omdat Van der Hoeven volgens de rechter niet heeft aangetoond dat de conclusies in het Ultra-Clima octrooi niet octrooieerbaar zijn.



Van der Hoeven ging vervolgens in beroep bij het United States Court of Appeals for the Federal Circuit, dat de oorspronkelijke beslissing bevestigde en in het voordeel van Houweling's besliste.

Houweling's heeft naar eigen veel energie en geld gestoken in het perfectioneren van het design van Ultra-Clima. "Daarom verdedigen wij ons patentrecht agressief", stelt het bedrijf.

Van der Hoeven verklaarde dat het de uitspraak respecteert en er niet direct door geraakt wordt, omdat Van der Hoeven gebruik maakt van een iets andere technologie.

Voor meer informatie:
David Bell
Houweling's Tomaten
Tel: +1 604 398 5303
www.houwelings.com

Publicatiedatum: