BrightFarms breidt uit met 26.000 m² in North Carolina

BrightFarms heeft aangekondigd 54 nieuwe banen te creëren in het Amerikaanse Henderson County, North Carolina. Gouverneur Roy Cooper meldde dat het bedrijf $21 miljoen investeert in een nieuwe kas.

“De landbouw is altijd een belangrijke sector geweest in North Carolina en de uitbreiding van BrightFarms is goed voor onze staat. Het bedrijf bespaart op water, land en energiebronnen en is op die manier bezig met groene ontwikkelingen die goed zijn voor het bedrijf, de gemeenschap en de arbeiders die hen daarin zullen ondersteunen,” zei gouverneur Cooper.

26.000 vierkante meter
De kas van BrightFarms in North Carolina is de zesde van het bedrijf en staat op een van de grootste locaties tot nu toe. Bij een volledige productie kan deze moderne kas van ruim 26.000 vierkante meter elk jaar tot wel 1 miljoen kilo bladgroenten voortbrengen.

“De hedendaagse consumenten zijn op zoek naar producten die verser, veiliger en duurzamer zijn geteeld. Daarom is lokaal geteeld voedsel de nummer 1-factor die de productie voor supermarkten bepaalt,” zegt Steve Platt, directeur van BrightFarms. “We zijn ontzettend blij met de steun van gouverneur Cooper en de North Carolina Department of Commerce en kijken ernaar uit om lokale, ziektevrije bladgroentes te leveren aan North Carolina en de aangrenzende staten.”

Keuze voor North Carolina
“North Carolina is een fantastische locatie voor innoverende bedrijven zoals BrightFarms,” zegt handelssecretaris Anthony M. Copeland. “Het bedrijf zal opereren naast meer dan 1000 voedsel- en drankleveranciers in onze staat en ze kunnen hun lokale productie leveren aan de enorme markt langs de Oostkust.”

De North Carolina Department of Commerce ondersteunt de beslissing van het bedrijf vanuit de staat.

Naast de N.C. Commerce & Economic Development Partnership zijn andere belangrijke partners in het project de North Carolina Community College System, Agribusiness Henderson County en Henderson County.

Voor meer informatie:
NC Commerce
www.nccommerce.com

BrightFarms
www.brightfarms.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.