TrueHarvest Farms gaat ervoor

365 dagen per jaar sla telen in Texas

In Belton, Texas, wordt een nieuwe kas van 50.000 m2 gebouwd door de slateler TrueHarvest Farms. De kas wordt uitgerust met automatiseringstechnologie van Green Automation. Naar aanleiding van de steeds groter wordende vraag naar lokaal geteelde producten zal TrueHarvest Farms 365 dagen per jaar lokaal geteelde verse kropsla op water gaan telen, vrij van beschermingsmiddelen in een kas met klimaatregeling.

Familiebedrijf
Het is 2017 opgerichte TrueHarvest Farms komt voort uit een al 40 jaar bestaand hooi- en pecannotenbedrijf. Het bedrijf is strategisch gelegen in de 'Texaplex Triangle', die ligt wordt tussen de steden Dallas-Fort Worth, Houston, San Antonio en Austin. Het heeft een bevolking van ongeveer 20 miljoen mensen, is verantwoordelijk voor 80% van de bevolkingsgroei in de staat sinds 2000 en voor tot wel 70% van de economie in Texas. Hierdoor is dit gebied de geschikt  voor de nieuwe, innovatieve en duurzame bladgroenteteelt.

"Het klimaat hier in Texas maakt het onmogelijk om jaarrond bladgroenten te telen en tot nu toe was dit hele gebied een groot deel van het jaar hiervoor sterk afhankelijk van de aanvoer van bladgroenten uit Californië en Arizona", zegt Marshall McDaniel, Managing Member bij TrueHarvest Farms. "Wij gaan nu echter verse, voedzame, veilige en lokaal geteelde sla distribueren naar winkels binnen een straal van 400 km van ons bedrijf. De sla zal in minder dan 24 uur na de oogst beschikbaar zijn voor de klant."


TrueHarvest Farms, gevestigd in Belton, TX, is klaar om verse, voedzame en veilige bladgroenten te gaan leveren aan de 'Texaplex Triangle'.

Toenemende belangstelling voor schone sla
De recente problemen met de voedselveiligheid in de slasector hebben geleid tot een toename in de belangstelling voor en vraag naar veilige en schone sla die in een gecontroleerde omgeving wordt geteeld. De kas is een gesloten systeem dat controleert wat er in de kas komt, waardoor het mogelijk is om niet alleen de sla schoon te houden, maar ook om ze te telen zonder gebruik te maken van niet-natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het irrigatiewater, de lucht en het groeimedium worden gecontroleerd, bewaakt en schoon gehouden, allemaal om de consument veilig te houden en het milieu te beschermen.

"Er is op dit moment een enorme vraag naar lokaal geteelde en veilige sla", bevestigt Jason Maks, Managing Member en teler bij TrueHarvest Farms. "Onze faciliteit is in de laatste fase van het verkrijgen van een PrimusGFS-certificering en we streven er naar om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen in de voedingssector.

We zijn onze productie op dit moment aan het opvoeren en verwachten in januari 2020 de maximale capaciteit te bereiken. Op dit moment telen we botersla, Crisp- en romaine sla", legt Maks uit.

TrueHarvest Farms maakt gebruik van een geautomatiseerd teeltsysteem dat geoptimaliseerd is voor het kweken van kropsla. "Bij het telen van bladgroenten in moeilijke klimaten is het noodzakelijk om de kas met de hoogst mogelijke efficiëntie te beheren en de grootste oogst per vierkante meter te genereren. Daarom heeft TrueHarvest Farms besloten om het geautomatiseerde teeltsysteem van Green Automation te gaan gebruiken", zegt Patrik Borenius, de directeur van Green Automation Americas. "Tijdens het gehele teeltproces wordt een maximale ruimte-efficiëntie bereikt door de automatische verplaatsing en aanpassing van de goten, waardoor de planten zoveel ruimte krijgen als ze nodig hebben, maar ook niet meer dan dat."

Maximaliseren van de oogst
Naast het maximaliseren van de oogst door een efficiënt gebruik van de ruimte, is arbeidsefficiëntie een essentieel onderdeel van een rendabele bedrijfsvoering. Het systeem heeft een zeer geautomatiseerde en veelzijdige opstelling van vul- en zaailijnen, stapelbare trays en netpotten en Ellepots. Na het zaaien en ontkiemen worden de planten op het automatische kweeksysteem geplaatst met verstelbare en beweegbare teeltlijnen, waar ze het natuurlijke zonlicht opnemen. Naarmate de planten groeien, worden ze automatisch door de kas naar het oogststation verplaatst.

TrueHarvest Farms heeft meerdere bezoeken gebracht aan exploitanten in Europa, waaronder in de afgelegen Finse stad Joensuu, voordat ze een beslissing maakten. "Het is een beproefd systeem dat past bij eco-bewuste aanpak. We kijken ernaar uit om verder te groeien en de Texaanse markt te voorzien van de hoogste kwaliteit sla", zegt Marshall McDaniel. "Dit is nog maar het begin, we hebben ruimte om te groeien en ons hoofdkantoor en het irrigatiesysteem zijn ontworpen voor toekomstige uitbreidingen", legt McDaniel uit.

Voor meer informatie:
Patrik J. Borenius
Green Automation Americas LL
C
13833 Wellington Trace, Suite #E4-203
Wellington, Florida 33414
www.greenautomation.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven