Fri-El Greenhouse staat op punt van uitbreiding van 12 naar 30 hectare

Italiaanse telers winnen prijs met teelt in kas van Nederlandse makelij

Op 30 oktober 2019 ontvingen Floria en Ernst Gostner van het Italiaanse Fri-El Greenhouse een prijs in het kader van duurzame landbouw-innovatie. Het gaat om de substraatteelt op 12 hectare in een moderne kas van Nederlandse makelij in Ostellato in de provincie Ferrara.

Binnenkort wordt gestart met de uitbreiding van het terrein waardoor de 12 hectare zullen worden uitgebouwd tot 30 hectare met kassen.

De buitenkant van de kassen in Ostellato 

"We zijn tevreden met de tomatenteelt en met de bestaande contracten met de detailhandel. Ongeveer 65% is bestemd voor het buitenland en de rest wordt in Italië op de markt gebracht. Een zeer belangrijke klant vroeg ons om het aanbod te differentiëren en sinds enkele maanden telen we ook cocktailtomaatjes. Dit vormt 20% van de het assortiment", zegt commercieel manager Alessio Orlandi.

Alessio Orlando op archiefbeeld

Op dit moment zijn er 80 vaste werknemers. Als de uitbreiding is voltooid zal dit aantal verdrievoudigd zijn.

De prijs werd uitgereikt de hoge mate van innovatie van de structuur. De kas wordt verwarmd met de energie die wordt geproduceerd door de biogasinstallatie en de groei van tomatenplanten, onder gecontroleerde omstandigheden, kan 13-20 cm per dag bereiken.
De wortels van de planten staan in een steenwolsubstraat en worden door de oplossing gevoed met water en mineralen.

Bovenaanzicht van de 12 hectare, verlicht met LED

De kassen worden verlicht met LED-licht. Vooral in de winter, wanneer er weinig licht is, maken de LED's het mogelijk om groei en productiviteit te regelen. In bepaalde uren 's morgens en' s avonds zijn de werknemers in de kas verplicht een veiligheidsbril te gebruiken om te voorkomen dat hun ogen te veel worden belast.

Voor meer informatie:
Fri-El Greenhouse
Alessio Orlandi - commercieel manager
Email: alessio.orlandi@freshguru.it
Web: www.fri-el.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven