Barry Michiels, Gebroeders Michiels

“Veel vraag naar Belgische tomaten door beperkt aanbod vanuit Spanje en Marokko”

Tholen – Het Belgisch kasgroentenseizoen loopt momenteel op zijn einde. De laatste volumes paprika’s gaan op het moment de deur uit en de komkommers en aubergines volgen over een week of twee. “We hebben een heel goed kasgroentenseizoen achter de rug gehad”, vertelt Barry Michiels van Gebroeders Michiels. “Het weer was perfect voor de verkoop van zomergroente en door de warme periodes hadden we wat ups en downs wat betreft de aanvoer. Door het golvend aanbod en de hoge vraag hebben we de afgelopen periode mooie prijzen kunnen maken.”

“Ook het tomatenseizoen is heel goed en constant verlopen. Zowel voor de losse als de trostomaten was de vraag zeer goed, maar deze is nog steeds erg goed. Er is momenteel nog niet veel aanbod uit Spanje en Marokko waardoor de markt blijft vragen naar Belgische en Nederlandse tomaten”, aldus Barry. De exporteur merkt dat de vraag naar belichte tomaten elk jaar stijgt, maar dat de prijs hier nog wel een grote rol in speelt. “Als de Spaanse of Marokkaanse tomatenprijzen een stuk lager zijn, kiezen onze klanten vaak toch prijs boven kwaliteit.”

“Nu het zomergroenteseizoen gedaan is, neemt de vraag naar de typische wintergroenten als spruiten, prei en veldsla weer toe. Spruiten doen het zeer goed in Duitsland. Zeker de Belgische gekuiste spruiten doen het erg goed in de Duitse gastronomie. Daarnaast doet de multicolor sla het erg goed, maar die leveren we jaarrond aan de Duitse warenhuizen”, zegt Barry. De klanten van Gebroeders Michiels zitten voornamelijk in het zuiden van Duitsland. “Frankfurt, Mannheim, Stuttgart en Neurenberg zijn voor ons goed aan te rijden. Onze vrachtwagens rijden 7 dagen per week naar de Duitse groothandelsmarkten om elke dag weer kraakvers product te leveren.”

Voor meer informatie:
Barry Michiels
Gebroeders Michiels
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)475 262 482
barry@gebroedersmichiels.be   
www.gebroedersmichiels.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.