WPK zet warmteopslagtank in om operators te werven

Sinds afgelopen maand is de A59 een opvallend object rijker. Ter hoogte van afslag 32 richting Made is de warmte opslagtank van Westlandse Plantenkwekerij (WPK) voorzien van een banner. Hierop vraagt het bedrijf aandacht voor één van hun vacatures.

De blikvanger combineert twee belangrijke ontwikkelingen in de tuinbouwsector, namelijk de duurzame manier van ondernemen en de stijging van het landelijke tekort aan personeel.

Duurzaamheid in de glastuinbouw staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda, waardoor onder andere hoge eisen gesteld worden aan gewasbeschermingsmiddelen, gebruik van fossiele brandstoffen en watergebruik. De grote geïsoleerde warmte-opslagtank is volgens het bedrijf 'één van de vele manieren' waarop het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.

De tank staat al een aantal jaar op deze locatie en wordt gebruikt om warm water voor een korte termijn in op te slaan, zodat efficiënter met energie omgegaan wordt. Sinds kort wordt hij ook als communicatiemiddel ingezet om operators te werven.

Dagelijks rijden honderden mensen voor woon-werkverkeer langs de opslagtank bij de hoofdvestiging in Made. WPK zag dat als een kans om in contact met potentiële medewerkers te komen en de oproep voor meerdere operators onder de aandacht te brengen. Ze hoopt op deze manier haar team van ruim 50 vaste medewerkers binnenkort uit te mogen breiden.

Net als de meeste bedrijven merkt WPK dat de krapte op de arbeidsmarkt en de mate van automatisering toe blijven nemen. Momenteel zoekt zij daarom operators, die verantwoordelijk zijn voor het draaiende houden van de machines en rijdend materieel. Daarnaast worden operators bij WPK intern gecoacht, zodat zij uiteindelijk zelf een kleine groep collega’s kunnen aansturen. De focus ligt in deze functie op de voorbereiding en uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden als glastuinbouwmedewerker.

Op www.wpk.nl staat alle informatie over het bedrijf en is de vacature terug te vinden.

Voor meer informatie:                                                                Westlandse Plantenkwekerij
www.wpk.nl
info@wpk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven