Richard Bevelander en Johan Welings, De Groot van Dommele over Spaans seizoen:

"Minder mandarijnen, gaatje in bladgroentenaanvoer en snelle overschakeling vruchtgroenten"

Tholen - De aanvoer van Spaanse mandarijnen loopt fors achter op andere jaren. "Onze leveranciers geven aan dat ze zeker tot week 47/48 fors minder volume verwachten. Er zijn voornamelijk kleine maten op de markt waardoor de prijs voor de grotere maten oploopt", vertelt Richard Bevelander van De Groot van Dommele."De verkoop loopt goed door. Rassen als Okitsu's en Satsuma's vinden makkelijk hun weg in de markt. En dan is het nog niet eens echt mandarijnenweer geweest. Daarvoor was het lange tijd nog te warm", aldus Richard. De Groot van Dommele ontvangt de mandarijnen in de huismerken Marie Jose, Nummer5 en Jugosas."De kwaliteit en smaak van de mandarijnen is goed en het fruit is ook al mooi op kleur. Deze week ontvangen we ook de eerste Spaanse handsinaasappelen. Wij wachten daar altijd wat langer mee, zodat het fruit echt goed op kleur en smaak is en gaan met de Zuid-Afrikaanse Valencia's door tot we de eerste Salustiana's binnen hebben", vertelt Richard.De Groot van Dommele richt zich bij de afzet op de binnenlandse markt en laat de export over aan moederorganisatie De Groot International. "Onze klantenportfolio is heel divers en de klanten zitten door heel Nederland verspreid. In onze Cash & Carry vestigingen Breda en Hedel komen voornamelijk marktkramers, groentenspeciaalzaken en handelaren, terwijl we met ons telefonisch verkoopteam ook andere segmenten in de markt bedienen waaronder collega groothandels, handelaren, snijbedrijven en foodservicebedrijven. Met onze moderne bananenrijperijen hebben we een mooie trekker voor diverse klanten en kunnen we ons ook heel goed onderscheiden in de markt."


Johan Welings met de eerste Spaanse paprika's

Ook het Spaanse bladgroentenseizoen kent de nodige aanloopproblemen. "Normaal overlapt het Nederlandse en Spaanse seizoen elkaar wel, maar momenteel zit er een gat in de aanvoer van onder meer andijvie en spinazie", vertelt Johan Welings één van de groentenspecialisten bij de Groot van Dommele "De komende twee, drie weken zal de aanvoer nog beperkt zijn, daarna zal de Spaanse aanvoer wel toe gaan nemen."

Ook het Spaanse kasgroentenseizoen komt momenteel los, maar volgens Johan zijn de Spaanse leveranciers nog niet zo scheutig met het afsturen naar Holland omdat er op de lokale markt hogere prijzen worden gemaakt. "Maar de Hollandse teelt neemt nu snel af, dus met paprika's en komkommers zal er snel overgeschakeld worden op het Spaanse product."

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
De Groot van Dommele
T: +31 (0)76 5307000
M: +31 (0)6 43877088
E: richard@vandommele.nl 
W: www.vandommele.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven