Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Berg Hortimotive presenteert accu-aangedreven EasyTrack gewasverzorgingswagen

Op stevige luchtbanden door de kas met voetbediening

Over de gehele wereld zijn kassen te vinden die nog níet voorzien zijn van een buisrailsysteem. Om ook daar het gewas economisch en efficiënt te kunnen verzorgen, ontwikkelde Berg Hortimotive de EasyTrack. Een in hoogte verstelbare gewasverzorgingswagen op vier stevige luchtbanden, die automatisch op een vaste lage snelheid door de paden kan rijden. Door de voetbediening kan de medewerker altijd met twee handen werken terwijl hij via de joystick kleine correcties in de rijrichting kan doorvoeren. "En niet onbelangrijk, de ergonomische EasyTrack heeft de stabiliteitstesten met glans en glorie doorstaan", meldt men vanuit De Lier.

In kassen waar geen buisrailsysteem aanwezig is, verzorgen mensen het gewas door eenvoudig door de paden te lopen. Naast het feit dat dit relatief lang duurt, veel mensuren vraagt en vermoeiend is, levert dit ook problemen op wanneer het gewas hoog wordt. In die gevallen is het noodzakelijk bepaalde klimhulpen zoals trapjes mee te slepen om ook op hoogte de betreffende werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Nog meer werk, nog zwaarder en bovendien relatief gevaarlijk.

Eenvoudige besturing                                                                          Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde Berg Hortimotive de EasyTrack. Een robuuste gewasverzorgingsmachine die voorzien is van vier stevige luchtbanden die ook in de volle grond voldoende grip hebben. Middels een eenvoudige, intuïtieve besturing stelt de gebruiker in het pad een lage snelheid in, waarna hij de EasyTrack start met het voetpedaal. Op deze manier heeft en houdt hij twee handen vrij om het gewas te verzorgen terwijl het loslaten van het pedaal de wagen snel en veilig tot stilstand brengt. Om kleine correcties van de rijrichting te realiseren, is een tikje tegen de joystick voldoende.

Buiten de paden is voor een hogere – maar veilige – snelheid te kiezen waarbij de gebruiker profiteert van de flexibiliteit en wendbaarheid van de EasyTrack. De EasyTrack kan uiteraard voor- en achteruit rijden en is door één persoon te gebruiken. Het platform biedt ruimte aan maximaal twee personen.

Veiligheid                                                                                            Door het zwaartepunt van de EasyTrack zeer laag te leggen, is de gewasverzorgingswagen maximaal stabiel, ook bij werken op hoogte. Deze stabiliteit is nog verder verbeterd door de brede wielbasis en het feit dat de het werkplateau hiertussen ligt. De EasyTrack heeft de diverse testen dan ook glansrijk doorstaan.

Ook het in hoogte verstelbare werkplatform is maximaal veilig maar zeker ergonomisch uitgevoerd. Zo is het platform door de slimme constructie en praktische borging eenvoudig te verstellen en vervolgens veilig te gebruiken.

Minimaal onderhoud                                                                              De onderhoudsbehoefte is tot slot geminimaliseerd door gebruik te maken van technologieën en technieken die zich in de tuinbouw inmiddels ruimschoots hebben bewezen. Verder zijn uitsluitend hoogwaardige materialen toegepast die voorzien zijn van een sterke maar milieuvriendelijke coating. De onderdelen díe af en toe onderhoud nodig hebben, zijn goed toegankelijk. Gevoelige onderdelen – zoals de accu – zijn altijd goed en veilig zijn afgeschermd. Over de accu gesproken: deze tractiebatterij beschikt over voldoende capaciteit om de EasyTrack enkele dagen in te zetten. De status van de batterij is eenvoudig via de display af te lezen.

"Met de aanschaf van een EasyTrack kan de gebruiker arbeidsuren besparen en terwijl hij zijn bedrijfsprocessen verbetert ten aanzien van efficiëntie, ergonomie en veiligheid", sluit het team van Berg af.

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive             www.berghortimotive.nl
info@berghortimotive.nl

Publicatiedatum: