VS wil dat Thailand verbod op glyfosaat vertraagt

De Verenigde Staten beweren dat haar Environmental Protection Agency (EPA) heeft vastgesteld dat glyfosaat geen gezondheidsrisico oplevert bij gebruik volgens toelating. De USDA roept op tot een vertraging van het verbod op glyfosaat, iets wat Thailand gedaan heeft, omdat het verbod de import van Thailand van Amerikaanse AGF-producten zou verstoren. 

Ted McKinney, de staatssecretaris
van Handel en Buitenlandse Landbouwzaken van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, heeft aan de premier, generaal Prayut Chan-o-cha en negen andere ministers een brief verstuurd met daarin het verzoek aan de regering om het verbod op glyfosaat te heroverwegen. Hij zei ook dat het Nationaal Comité voor gevaarlijke stoffen het besluit niet had genomen op basis van wetenschappelijk bewijs. De brief is op 18 oktober verstuurd.

Ondertussen schreef de Amerikaanse ambassade in Bangkok ook een brief aan de minister van Industrie Suriya Juangroongruangkit, waarin het de impact presenteerde die het verbod zal hebben op Thaise telers en de Amerikaanse export naar Thailand. Suriya antwoordde door te zeggen dat de overheid een alomvattend onderzoek moet uitvoeren naar vervangende chemicaliën omdat veel partijen er last van hebben en voegt eraan toe dat de zaak niet gepolitiseerd moet worden omdat dat nieuwe problemen zal veroorzaken.

Bron: chiangraitimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven