introductie wietmerk Blues Brothers

Amerikaanse acteur zit tegenwoordig in de wietteelt

"Waarom ik met het telen van cannabis ben begonnen? Ik had een huis aan een rivier in het zuiden van Oregon en de boerderij naast me kwam te koop. Ik dacht wat moet ik er mee gaan doen: alfalfa verbouwen of vee laten grazen. In dat jaar werd recreatieve cannabis in Oregon legaal. Ik dacht: what the hell. Waarom verbouw ik geen cannabis?”, zegt de Amerikaanse acteur/muzikant Jim Belushi in De Telegraaf.

Inmiddels doet hij dat en is zijn potfarm winstgevend. "Maar het is een heel gevecht”, zegt hij. "Er is veel drama met onder meer bemesting en droogte, maar ik hou er van. Het is uitdagend en leuk.”

De cannabisteelt heeft het ondertussen lastig in de VS. De aandelen zakken en er wordt nauwelijks winst gemaakt. Oregon, de cannabis staat van de VS, heeft last van overproductie. "Het is ook lastiger om aan geld van banken te komen. Een paar jaar geleden ging veel geld naar startups. Maar het duurt te lang voor je je investering er uit hebt.”

Lees hier meer in De Telegraaf over de enige Amerikaanse beroemdheid die ook daadwerkelijk zelf wiet teelt en het niet enkel onder beroemde naam verkoopt. 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven