Linde Material Handling wint Excellence Award

Linde Material Handling heeft de Excellence Award van inter airport Europe 2019 gewonnen in de categorie "interRAMP". Het bedrijf won deze award voor zijn hulpsysteem 'Linde Safety Guard', dat zowel voetgangers als vorkheftruckchauffeurs beschermt. De prijs werd op 8 oktober uitgereikt tijdens de openingsceremonie in het Munich Trade Fair Center.

Het hulpsysteem Linde Safety Guard werkt op basis van de ultrabreedband-technologie (UWB). De mobiele apparaatjes die op de vorkheftrucks worden gemonteerd, versturen radiosignalen met een nauwkeurigheid tot op de centimeter, zelfs door muren en deuren. Ze waarschuwen bestuurders en voetgangers voor mogelijke botsingen via akoestische, visuele en voelbare signalen. Op die manier voorkomen ze ongevallen en verhogen ze de veiligheid tijdens het werken. Dit concept wist de experts uit de luchthavenbranche te overtuigen, die via een online-peiling konden stemmen op 55 inzendingen voor nieuwe apparatuur, producten en diensten.

Veiligheid voorop
Met name de afgelopen twee jaar heeft MotracLinde, specialist op het gebied van intralogistiek, zijn programma in veiligheidsoplossingen uitgebreid, bijvoorbeeld met de verlichtingsconcepten "LED Stripes" en "VertiLight". Beide zijn gebaseerd op LED-technologie, maar volgen verschillende benaderingen om het werkgebied van een vorkheftruck gericht, helder en verblindingsvrij te verlichten. Optische waarschuwingssystemen zoals de Linde BlueSpot en de verbeterde versie, de Linde TruckSpot, hebben zich volgens MotracLinde bewezen. De laatste projecteert een rode waarschuwingsdriehoek op de vloer in plaats van een blauwe vlek, waardoor de aandacht van voetgangers of andere vorkheftruckchauffeurs nog sterker op elkaar wordt gevestigd. De Linde Roadster kent een bijzondere constructie. Deze elektrische vorkheftruck is ontworpen zonder een A-stijl en biedt de bestuurder een panoramisch zicht op de omgeving en de last. Deze betere zichtbaarheid vertaalt zich in meer veiligheid.

Nieuwe functies die dienen om mensen, machines, goederen en infrastructuur te beschermen zijn ook beschikbaar voor het fleet-managementsysteem 'Linde Connect': met de Pre-Op-app wordt de verplichte voertuigcontrole een onvermijdelijke voorwaarde na elke bestuurderswissel en hij zorgt ervoor dat alleen technisch onberispelijke voertuigen worden gebruikt. De nieuwe 'Zone Intelligence'-module stelt fleet managers in staat om specifieke magazijn- en productiegebieden te definiëren waarbinnen de snelheid van de voertuigen automatisch wordt verlaagd. Gevaarlijke kruisingen of gedeelten met veel heftruck- en personenverkeer kunnen op deze manier veiliger worden gemaakt. De lay-outs van hallen of fabrieken worden als basis gebruikt voor het indelen van de verschillende zones.

Safety Scan
Producten en oplossingen zijn volgens het bedrijf echter slechts één kant van de medaille. Anderzijds zijn er organisatorische verbeteringen in de bedrijfsvoering. Hiervoor biedt MotracLinde de Linde Safety Scan aan: deze gestructureerde adviesoplossing houdt in dat veiligheidsexperts alle logistieke processen op de locatie van de klant analyseren en mogelijke gevaren op een kaart visualiseren. De volgende stap is het voorstellen van maatregelen om de kritieke gebieden veiliger te maken, waarna deze maatregelen samen met de klant worden uitgevoerd.

Voor meer informatie:
MotracLinde
T: +31 (0)88 73 77 800
W: www.motraclinde.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven