Francisco Sánchez, Onubafruit:

"Retailers blijven groeien en hebben steeds grotere leveranciers nodig"

"We werken aan de ontwikkeling van eigen exclusieve rassen en clubrassen voor blauwe bessen en aardbeien, samen met onze telers", vertelt Francisco Sánchez, directeur van de Spaanse coöperatie Onubafruit, midden het frambozenseizoen. 

Voor dit seizoen verwacht het bedrijf een oogst van meer dan 13.000 ton frambozen van exclusieve variëteiten, zo'n 40.000 ton aardbeien, die op dit moment herplant worden en 17.000 ton blauwe bessen, die momenteel, totdat de Spaanse oogst begint, geïmporteerd worden.

De exportbestemmingen van Onubafruit bevinden zich met name in Europa, hoewel het bedrijf blijft groeien op Aziatische markten als China, Singapore, Hong Kong en Maleisië. "We zijn nog steeds in afwachting van de goedkeuring van een exportprotocol voor kaki's en blauwe bessen naar China. Ik geloof dat de Spaanse regering, in vergelijking met andere landen, behoorlijk traag is in de processen voor de opening van nieuwe markten".

Het bedrijf investeert ook in de uitbreiding van zijn assortiment met exotisch fruit. "We beschikken al over een avocadoplantage van 200 hectare, die volgend jaar in werking zal treden. We onderzoeken ook de mogelijkheid van het planten van andere exotische fruitsoorten, zoals de mango's, waarvoor we veel potentieel zien in Huelva, evenals pitaja's of dragonfruit", geeft Francisco Sánchez aan.

"We willen op steeds duurzamere wijze telen, we zijn ons er bewust van dat daar de toekomst ligt. We zetten fruit af met steeds minder residuen, dat op een meer milieuvriendelijke wijze geteeld is. Bovendien brengen we beetje bij beetje het gebruik van plastic in onze verpakkingen terug".

Voor meer informatie:
Onubafruit S.Coop.And.
T: +34 959 540 844
vrodriguez@onubafruit.com
www.onubafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven