Dakkas De Schilde mogelijk onderdeel Haags corrruptieonderzoek

De succesvolle Haagse wethouder Richard de Mos is aan een vrije val bezig nu hij verdachte is in een corruptiezaak. Mogelijk is daarbij ook de vorig jaar failliet verklaarde dakkas bovenop De Schilde betrokken.

Bronnen verklaren tegenover het Algemeen Dagblad, dat in de zaak dook, dat er onderzoek gedaan wordt naar 'meer dan alleen twee nachtvergunningen'. De voormalig wethouder pleitte in het Haagse stadhuis voor een nieuwe invulling van het gemeentepand De Schilde. In dat oude Philipsgebouw zat tot vorig jaar een stadskas, maar die ging failliet. Nu is er veel leegstand.

Briefje
Afgelopen zomer nam De Mos namens het stadsbestuur dit dossier over van zijn collega-wethouder Liesbeth van Tongeren. "De Mos heeft dat toen hard geclaimd," weet een goed ingevoerde bron volgens het AD. 

Als wethouder economie zocht De Mos al langer naar geschikte bedrijfslocaties, waaraan een schreeuwend tekort is in de stad. Voor De Schilde had De Mos ook wel een mooi idee: er konden arbeidsmigranten gehuisvest worden. Zijn bevriende ondernemer Atilla had daar plannen voor, zo werd aan het AD bevestigd door omwonenden.

Justitie wil niet zeggen of De Schilde onderdeel uitmaakt van het corruptie-onderzoek.

Lees het hele artikel hier.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven