Aandachtspunten voor grote schoonmaak watersysteem:

"Maak juist je filtercomplex goed schoon"

Op veel bedrijven vormt de jaarlijkse teeltwisseling het aangewezen moment voor de grote schoonmaak van het watersysteem. Stefan Bakker pleit voor een grondige en planmatige aanpak, afgestemd op de watergeefunit en filters, het leidingstelsel en de watervoorraden. Hij benoemt voor elk van deze deelsystemen enkele aandachtspunten op Glastuinbouw Waterproof.

 

Bij het laatste deelsysteem beginnend, zegt de productmanager van Revaho: “Op glastuinbouw­bedrijven vormen de watervoorraden het grootste filtercomplex. Vuil slaat er gemakkelijk neer in de vorm van slib en dat kan vooral in de zomer flink in de weg zitten. Er wordt dan vaak water gegeven en er komt veel drainwater retour, wat het slib in beweging brengt. Om problemen verderop in het seizoen te voorkomen, is het zaak om de silo’s juist nu grondig schoon te maken.”

Wanneer die nog niet zijn geïnstalleerd, is de teeltwisseling ook een goed moment om zwevende aanzuigleidingen te plaatsen. Die brengen het slib minder in beweging dan een vast aanzuigpunt laag in de silo en zuigen in principe structureel schoner water aan. “Wij raden dit ook sterk aan voor waterbassins, temeer omdat de waterniveaus tegenwoordig sterker lijken te fluctueren dan in het verleden.”

Lees verder bij Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven