Bioteler Jochum de Boer vanuit zijn koude kas:

"Ik durf tegenwoordig wel een week eerder te zaaien"

In de videoserie 'Hermus proeft het Noorden' neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Noorden. Onlangs was hij in de koude kas bij teler Jochum de Boer in Kimswerd, waar biologische groenten worden geteeld en de teeltwisseling eraan komt. 

Beide mannen hadden het ook over de klimaatverandering. In de koude kas kan het vriezen, maar een hete luchtkanon, hoe verleidelijk ook, komt er bij Jochum niet in. Sterker nog, zo stelt Jacques grappend, kan het glas met het steeds warmere klimaat niet van het dak af? Nee, natuurlijk niet, maar Jochum durft het tegenwoordig wel aan een week eerder te zaaien en langer door te gaan, al zijn de verschillen nog minimaal.

Bekijk het item hier.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven