Twan Prinse van Kwekerij de Lindenborg over Getty:

"Goede productie tot einde teelt"

Vanwege de goede resultaten en vooral de resistentie tegen het komkommerbontvirus (CGMMV) koos Twan Prinse van Kwekerij de Lindenborg uit Breda in de zomer voor Gotja en plantte hij deze herfst een proef van 5.000 vierkante meter met Getty.

Goede productie tot einde teelt
Twan: "We haalden vorige week de kas leeg. Ik kan terugkijken op een mooie teelt, waarin Getty uitstekend mee kon komen met ons hoofdras. Eerlijk gezegd hebben wij de productie van Getty niet precies bijgehouden, maar ik kan wel zeggen dat die tot het einde van de teelt prima was.""De kwaliteit van Getty is gedurende de hele teelt uitstekend geweest. Mooie donkergroen en een goede houdbaarheid. De lengte en het gewicht van de komkommers is prima. Tijdens de extreme hitte van dit jaar heeft Getty zich beter gehouden dan ons standaard ras. Ik heb de indruk dat de planten van Getty net even sterker zijn en dat zie je terug bij extreem weer."

Uithoudingsvermogen
"Het uithoudingsvermogen van Getty is uitstekend. Dit ras blijft presteren tot aan het einde van de teelt. Getty komt makkelijk in balans en geeft hierdoor een zeer gelijkmatige productie. Van begin tot eind," vertelt Twan.

Kandidaat voor volgend jaar
Twan besluit: "Ik heb nog geen beslissing genomen over het ras dat ik in de volgende herfstteelt ga zetten. Maar ik kan je zeggen: Getty is zeker een geschikte kandidaat."

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.