Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Convenience food: gezond eten in de juiste portie

Duitsland - Convenience food is meer dan kant-en-klare sla in een zak, hapklare worteltjes en kant-en-klare sandwiches als snack tussendoor. Het werk begint namelijk al bij de teelt en het zaaigoed: zo garanderen speciale meloenensoorten de consument een uniforme maat die zelfs in de koelkast van singles past en gebruikt men slasoorten die langer vers blijven en speciale tomaten die nauwelijks sap verliezen. De wensen en eisen van de consument nemen toe en daarmee ook het aanbodpalet van de producenten.
 
Tegenwoordig vind je in de groente- en fruittoog van de supermarkt al het hele jaar door een grote verscheidenheid aan verse producten van gelijkblijvende kwaliteit. Het aantal consumenten dat interesse heeft in deze convenience producten stijgt snel: volgens een onderzoek van Rabobank wordt er in de komende jaren een groei van de verssector in de EU van jaarlijks minstens vier procent verwacht. En de Aziatische markt voor convenience food groeit nog harder: in talrijke Aziatische landen met meer dan 10 procent. „De groep welgestelde middenklasse wordt snel groter. Zij staan erg open voor nieuwe ideeën en heeft weinig tijd - goede voorwaarden voor convenience producten", zegt Hans Renia, Produce Chain specialist bij Bayer CropScience.
 
Het groeiende convenience-segment is wereldwijd. Dus vooral een grote kans voor groente- en fruittelers. Voor kant-en-klare versproducten wordt namelijk veel meer betaald dan voor bijvoorbeeld conserven.
Publicatiedatum: