Mobiele stoksteker brengt uniformiteit en verlost werknemers van zwaar en eentonig werk

Tholen - Een mobiele stoksteker is de nieuwste aanvulling op het assortiment van Flier Systems. De machine, die voluit MSM19 heet, plaatst stokken automatisch in steenwolblokken.

Enorm hulpmiddel
“Voor ons is de mobiele stoksteker een enorm hulpmiddel geworden om zwaar en eentonig werk te kunnen verplaatsen naar een machine. Dit is een verlichting voor de medewerkers die daardoor in staat zijn ander en leuker werk te doen", aldus Cock Groenendaal, Algemeen Bedrijfsleider bij Vreugdenhil Young Plants.

Henk Meulstee

Arbeidsbesparing en kwaliteitsverbetering
De machine is door 1 persoon te bedienen en plaatst de stokken in ieder steenwolblok op precies dezelfde positie en diepte. Dat kan de machine met een capaciteit van 25.000 stokken per uur. De MSM19 bespaart op deze manier veel handmatig en zwaar werk en levert kwaliteitsverbetering en kostenbesparing op.

Die twee voordelen herkent ook Arie van der Lugt, General Manager Productie van Plantise. “Het gebruik van de mobiele stoksteker levert Plantise meerdere voordelen op. Zo besparen we hiermee op arbeid en verbeteren we de arbeidsomstandigheden. Daarnaast zie ik de eenduidige positionering van de stokken als een grote plus voor onze productie. Tenslotte is de gebruiksvriendelijke bediening bijzonder prettig. Wij zijn blij met deze machine.”

Uitlijnen
In onderstaande video is te zien dat de machine automatisch rijen van twaalf steenwolblokken voorziet van stokken. De mobiele stoksteker volgt de blokken en zorgt ervoor dat de blokken in de juiste positie worden uitgelijnd.

Maatwerk
De machine heeft 30 vooraf ingestelde programma's die individueel kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften voor alle soorten steenwolblokken en verschillende steekposities. Met een offset van 50 mm bijvoorbeeld, wordt de stok 25 mm van het midden en 25 mm van de zijkant van het blok geplaatst. Ook worden blokken gebruikt waarbij naast de drie plantgaten stokken worden gestoken.

 

Voor meer informatie:
Flier Systems
Henk Meulstee
h.meulstee@fliersystems.nl  
0180 61 50 55
www.fliersystems.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven