Restrain Generator nu ook in België en Engeland toegelaten om tomaat af te rijpen op de plant

Tholen - Tot anderhalve tros extra oogsten of eerder stoppen met de teelt. Het is mogelijk dankzij de toediening van ethyleen-gas in de tomatenteelt. Het Britse bedrijf Restrain ontwikkelde hiervoor de Restrain Generator. Het CTGB liet deze enkele jaren geleden al toe voor de Nederlandse en Franse telers, sinds deze week is het ook in Belgiƫ en Engeland toegelaten om met de Restrain Generator af te rijpen op de plant.

"Het doel in tomatenkassen is om hoge aantallen tomaten van goede kwaliteit tomaten te oogsten. Het rijpen van tomaten is aan het einde van het seizoen vaak een probleem. Strikte residu wetgeving vormt een uitdaging voor het realiseren van volle opbrengsten. Met de nul residu behandeling van Restrain versnel je op een veilige manier het rijpingsproces aan de plant met natuurlijk ethyleengas", licht Dirk Garos toe.

Restrain in de aardappel- en uienbewaring al veel langer actief met het ethyleengas. Met de uitbreiding in de toelating in de Belgische en Engelse teelt verwacht Restrain grote stappen te zetten. Daarbij speelt mee dat de toepassing 100% natuurlijk is. Geen chemie, geen residu en geen bijwerkingen.

Bij de ontwikkeling van de Generator is veel aandacht besteed aan de eenvoud. "Het is een plug- en play-model", besluit Garos. "We installeren het, en de teler is er direct klaar voor. Dat levert direct lagere arbeidskosten en meer kg en smaakvolle tomaten op!"

Voor meer informatie:
Dirk Garos
Restrain
+31 653869221
dirk.garos@restrain.eu.com
www.restrain.eu.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven