"Recyclebare kratten van gerecyclede kratten"

"We betalen voor gebruikte kratten die vervolgens worden gebruikt om nieuwe van te maken. Ze zijn gecertificeerd en geschikt voor contact met voedsel", legt Mariano Magarotto van Plastic Packaging uit.

Mariano Magarotto

"We betalen een vast bedrag per kg en gebruiken vervolgens een Japanse technologie om de verpakking af te breken, te steriliseren en er een nieuwe van te maken. We doen dit binnen een circulaire economie en maken deel uit van Conip", zegt Magarotto.

De wet bepaalt dat verpakkingen voor verse groenten en fruit eenmalig moeten worden gebruikt en vervolgens moeten worden weggegooid. Het bedrijf herbergt en freest alle kratten, waardoor een nieuw product wordt verkregen uit gerecycled plastic.

"Onze certificering is volgens mij de eerste van dit soort. We maken recyclebare kratten van gerecyclede kratten".

Er is een parallelle markt van gebruikte kratten die meerdere keren worden hergebruikt zonder te worden gereinigd of ontsmet. De kratten zijn gepersonaliseerd met de naam of het logo van de telers en vaak zien we dat deze betreffende kratten gevuld met de gewassen van een andere teler. Dit betekent dat kopers denken dat ze gewassen van één teler kopen, terwijl ze eigenlijk iets anders kopen dat vrijwel zeker van mindere kwaliteit is.

Als de kratten niet worden beheerd in overeenstemming met milieu- en gezondheidsvoorschriften, kunnen ze een reëel toxicologisch risico veroorzaken als gevolg van contact met objecten en materialen die niet geschikt zijn om in contact te komen met voedsel.

Voor meer informatie:
Plastic Packaging
Mariano Magarotto
Via dell'Artigianato 182
45020 Lusia (Rovigo)
Tel.: 0425.1885216
Email: info@plasticpackaging.it
Web: www.plasticpackaging.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven