Duits-Nederlandse Fresh Line Fruit Services GmbH breidt activiteiten gestaag uit.

“Men ziet ons steeds meer als tussenpartij bij het onderbrengen van overproductie”

Sinds vier jaar timmert het Duits-Nederlandse bedrijf Fresh Line Fruit Services GmbH gestaag aan de weg. Dagelijks bellen AGF-importeurs en exporteurs in heel Europa naar het in Nettetal (Duitsland, nabij Venlo) gevestigde kantoor en schakelen hulp in bij het afzetten van gereclameerde handelswaar. De bedrijfsleiding ziet echter een interessante ontwikkeling: AGF-leveranciers schakelen het team steeds vaker in een vroeger stadium in als tussenpartij bij het onderbrengen van overproductie. Dit vergt een andere aanpak, vertelt bedrijfsleider Ümit Ayar.

Bedrijfsleider Ümit Ayar en zijn medewerkster María del Carmen Jiménez Alarcón in het kantoor te Nettetal

“Onze bekendheid binnen de internationale handel is overduidelijk groeiende”, vertelt Ayar, met gepaste trots. Het gros van de aanvragen komt nog altijd uit de Zuid-Europese teeltgebieden in Italië, Spanje en Portugal, waar tijdens de zomermaanden dag in dag uit grote volumes steenfruit en watermeloenen worden getransporteerd. Vordert het transport niet voorspoedig of is er een andere reden waardoor de handelswaar geweigerd wordt, dan komt het team van Fresh Line Fruit Services in beeld.

Groeiende activiteiten als dienstverlener
Deze klassieke reclamatiehandel van AGF was de voorbije jaren het handelsmerk van het jonge bedrijf Fresh Line Fruit Services GmbH. Nu is het tijd voor een volgende stap, aldus Ayar. “We zien een groeiende vraag vanuit Spaanse leveranciers die de sprong naar de Oost-Europese markt wagen, met name Polen, Roemenië en Hongarije. Zij hebben een dringende behoefte aan transporteurs en andere dienstverleners en roepen daarbij onze hulp in. We hebben hier in relatief korte tijd een goed netwerk op kunnen bouwen.”

In plaats van de klassieke reclamatiehandel profileert het bedrijf zich dan ook eerder als dienstverlener en verbinding tussen exporteurs en importeurs. “In het algemeen wacht men niet meer op het moment dat een partij gereclameerd moet worden, maar worden we steeds vaker in een vroeger stadium gecontacteerd. Met name Spaanse en Italiaanse leveranciers bellen ons preventief op met de vraag of we hen bij de afzet van overproductie kunnen helpen.

Zachtfruit is “booming”
Op productniveau ziet het internationaal actieve bedrijf een exponentieel groeiende handel in zachtfruit. Niet alleen vanuit de Zuid-Europese teeltgebieden (Spanje & Portugal) maar ook Polen en de Balkan-landen, stijgt het aanbod zienderogen. “In dit productsegment telt iedere minuut”, weet Ayar. Om het groeiende aantal aanvragen naar behoren af te wikkelen, wil men de dienstverlening in de nabije toekomst uitbreiden. “We krijgen steeds de vraag of we de handelspartijen ook in eigen beheer kunnen hersorteren, ompakken en vervolgens afzetten. Daarom zouden we op korte termijn graag een productiehal huren, bij voorkeur niet al te ver van Nettetal.”

Voor meer informatie
Fresh Line Fruit Services GmbH
Leuther Straße 12
D-41334 Nettetal – Germany
Telef: +49 (0) 2157 1287 900
Fax: +49 (0) 2157 1287 901
Mob : +49 (0) 176 4219 3534
Email: info@fresh-line-services.de 
Website: www.fresh-line-services.de   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven