Stichting VITAM Doet Goed ontwikkelt lesprogramma

Harry@school neemt kinderen mee in AGF-wereld

Afgelopen maand heeft Stichting VITAM Doet Goed zo’n 150 basisschoolleerlingen les gegeven over groenten, fruit en gezond eten. Animatiefiguur Harry Covèrt neemt de kinderen in het interactieve lesprogramma ‘Harry@school’ mee in de wereld van groenten en fruit: van herkomst tot bereiding, van duurzaamheid tot het belang voor je gezondheid. Stichting VITAM Doet Goed ontwikkelde het programma om juist de jonge generatie al te leren dat groenten en fruit onmisbare onderdelen zijn van een gezond eetpatroon. De sessies in Bemmel zijn het startpunt voor verdere uitrol van het programma.Harry@School
Het lesprogramma Harry@school laat in vier weken kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 kennismaken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’. Harry is een groene boon uit Kenia die elke dag met het vliegtuig naar Nederland komt. Op speelse wijze vertelt hij het verhaal over de herkomst van onze groenten en fruit en het belang van groenten en fruit in een gezond eetpatroon. Door groenten en fruit te zien, ruiken, voelen en proeven maken de kinderen op alle manieren kennis met de producten. Ook krijgen ze een tas vol groenten en een recept mee naar huis om thuis een groentencurry te bereiden. Het programma wordt afgesloten met een klassikaal PROEFwerk om de opgedane kennis te testen en evalueren. Uiteindelijk wil de stichting zoveel mogelijk VITAM medewerkers en andere vrijwilligers activeren om ook Harry@school lessen te verzorgen op basisscholen. Het doel: zo veel mogelijk kinderen fan maken van groenten en fruit.

Van lesprogramma tot pastasaus
Stichting VITAM Doet Goed werd vorig jaar door VITAM opgericht om kinderen bewust te maken van het belang van een gezonde en vitale levensstijl. Naast het lesprogramma lanceerde de stichting dit jaar een pastasaus, als onderdeel van VITAM’s Good Food productlijn: de saus is een perfecte basis voor een makkelijke gezonde maaltijd en is gemaakt van tomaten die anders verspild zouden worden. De tomaten komen van Kwekerij Zorgboerderij Osdorp, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om het verhaal rond te maken, geeft de verpakking tips om de glazen fles te hergebruiken tot limonadefles, bloemenvaas of spaarpot. VITAM gaat de pastasaus verkopen in haar meer dan 250 restaurants: 1 euro van iedere verkochte fles gaat naar Stichting VITAM Doet Goed.

Bron: VITAM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven