Adri Bom-Lemstra nieuwe voorzitter Greenports Nederland

Adri Bom-Lemstra is benoemd tot voorzitter van de Greenboard zijnde het bestuurlijk platform van Greenports Nederland. Zij volgt Jaap Bond op.

Bom-Lemstra is in augustus aan haar tweede termijn begonnen als gedeputeerde voor Zuid-Holland. Net als de afgelopen jaren is zij als gedeputeerde verantwoordelijk voor de vier Greenports in Zuid-Holland. Bom-Lemstra was ook betrokken bij het ontstaan van Greenports Nederland tijdens het beraad van Boskoop. 

Greenports Nederland
Op 14 december 2018 is stichting Greenports Nederland opgericht. De reden hiervoor was om zo de regionale Greenports te versterken en te verbinden op landelijke thema’s voor de tuinbouw. Greenports Nederland staat voor samenwerking en wil doorbraken en versnelling realiseren op de tuinbouw thema’s die een landelijke aanpak vragen. Zo praat het tuinbouwcluster met één mond. De belangrijkste tuinbouw thema’s zijn energie, ruimtelijke inrichting, verslogistiek, innovatie, arbeid & onderwijs, gezonde mens & gezonde teelt en internationalisering. 

Tuinbouw akkoord
Greenports Nederland werkt aan de uitvoering van het Tuinbouwakkoord met een horizon van 10 jaar. Dit doet ze samen met de regionale Greenports, het bedrijfsleven, brancheorganisaties, de overheden en de onderwijs & kennisinstellingen. Het akkoord staat in het teken van “koploper zijn in circulariteit en duurzaamheid”. De tuinbouw wordt gezien als een koploper die oplossingen heeft voor de uitdagingen waar de wereld voor staat in termen van “de stad gezond en leefbaar maken”.

bron: Greenport Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven