Verschillende teeltmethoden in nieuw complex Yüksel in Almeria

Op een perceel van 5,5 hectare in Almeria opende het team met Yüksel Seed onlangs hun nieuwe veredelings- en demonstratiecentrum. Gewassen worden op basis van hydrocultuur en in de vollegrond geteeld om hun verschillende opties voor tomaten, paprika's, komkommers en aubergines te demonstreren.

Wereldwijde aanwezigheid
Yüksel is de grootste zaadveredelaar die voor 100% in handen is van Turkse ondernemers. In het afgelopen decennium hebben ze hun wereldwijde aanwezigheid uitgebreid, zowel in Nederland, Jordanië, Canada en Mexico als met proeven en demonstraties in veel meer landen. Nu hebben ze een nieuw complex geopend in Almeria. "Het complex bevindt zich in El Ejido, in het gebied Tierras de Almeria", aldus Francisco Sabio, de country manager Spanje en Portugal van Yuksel Seeds.

19 kassen
Het totale complex is 5,5 hectare groot met een areaal van 5 hectare. Het complex is verdeeld in 19 kassen en een kwekerij. "Vier van de kassen, met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter, zijn gewijd aan hydrocultuurteelt", zegt Francisco. "De rest wordt geteeld in de vollegrond, met aarde en zand, een typische manier van telen in dit gebied."

  

  

In de vollegrond worden verschillende tomatenvariëteiten geteeld. Verder is er nog 2,2 hectare tomaten, 8.000 vierkante meter paprika's (blok, kapia, Italiaans, enz.), en nog eens 8.000 vierkante meter is gewijd aan komkommers: Dutch American Slicers, Pickling, mini's en snacks. Dan is er ook nog 2.000 vierkante meter aubergines.

"De paprika's werden geplant in de laatste weken van juli en de eerste van augustus. De tomaten worden geplant tussen 20-25 augustus. En sinds eind september groeien hier ook de komkommers."

Telers helpen
Het centrum werd geopend om telers in het gebied te helpen meer grip op hun gewas te krijgen en de mogelijkheden te laten zien die de verschillende variëteiten te bieden hebben. "Telers hebben hier natuurlijk te maken met klimaatuitdagingen en ziektedruk en willen telen met minder water en kunstmest en meer IPM om de beste kwaliteit en opbrengst te krijgen. Wij geloven dat onze variëteiten hen kunnen helpen dit te bereiken en willen hen ondersteunen bij hun teelt."

Voor meer informatie:
Francisco Sabio
Country manager Spain and Portugal
Yüksel Tohum
Mobile : 0034 - 650468188
Mail : fsabio@yukselseed.com
info@yukseltohum.com
www.yukseltohum.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven