Kees Havenaar, Frutas Luna:

"In Spanje hoor ik niemand over de Brexit, wel over de lage kasgroentenprijzen"

Tholen - De afzet van Spaanse kasgroenten verloopt volgens Kees Havenaar van Frutas Luna nog niet best. "De prijzen zijn zeer slecht, zowel van aubergines, paprika's, komkommers als courgettes. De tomaten vormen momenteel een positieve uitzondering, evenals de bladgroenten die op het moment nog wat schaarser zijn."

"Het weer is nog gewoon goed in Spanje. De nachttemperaturen zijn wel een beetje gezakt, dus dat is wel goed voor de planten. Met de Fruit Attraction in Madrid volgende week zal de handel ook niet veel beter worden. Volgens de geleerden zal het startschot rond 1 november gaan liggen. We zullen het zien", zegt Kees, die al enkele decennia in Spanje woont en werkt en ruim elf jaar terug met Niek Haerkens en Marco de Keijzer van Marni Fruit de Spaanse onderneming Frutas Luna startte.

"Op de beurs zal de Brexit wel het gesprek van de dag worden, vermoed ik. Maar eerlijk gezegd hoor ik er niemand over in Spanje. Als het komt, dan overleven we het ook wel. Het transport naar het Verenigd Koninkrijk zal het grootste probleem zijn, zeker als wij vanuit Spanje via Frankrijk de grens over moeten. Ten opzichte van een ritje naar Nederland zijn ze  twee dagen langer onderweg -met het risico dat er een illegaal in je lading kruipt - dus steeds minder vervoerders willen naar het Verenigd Koninkrijk", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees Havenaar
Frutas Luna
Tel +34-950178653
kees@frutasluna.com
www.frutasluna.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven