Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boeklancering

Hoe teel je duurzaam?

Onlangs is een boek uitgegeven, waarin iedereen met interesse in het telen in kassen rustig eens kan rondsnuffelen. Het boek met de titel Achieving sustainable greenhouse cultivation biedt een uitgebreid overzicht van de belangrijkste voordelen van kassen en andere vormen van teelt in beschermde omgevingen met klimaatbeheersing.

In de verschillende hoofdstukken worden de ontwikkelingen in de types productiesystemen besproken, evenals de manieren van omgaan met de luchtomgeving, het optimaliseren van de wortelontwikkeling en verbeteringen in monitor- en managementsystemen.

Professor Leo Marcelis, co-auteur van deze nieuwe uitgave: “Klanten raken meer geïnteresseerd in de kwaliteit van hun eten en de vraag vanuit de maatschappij naar duurzaam geproduceerde planten wordt steeds groter. Deze context zorgt voor uitdagende doelen voor de productiesystemen. Er moeten duurzaam geteelde gewassen geproduceerd worden met een erg hoge opbrengst en kwaliteit op een beperkte hoeveelheid land. Kassen, als ze goed beheerd worden, verbeteren de groeicondities voor planten, waardoor de opbrengst toeneemt en het seizoen verlengd kan worden.”

Het boek bestaat uit drie delen:

Deel 1 - Productiesystemen
Deel 2 - Gewasmanagement
Deel 3 - Systeemmanagement

Binnenkort volgt nog een review door een van onze redacteuren, maar bestellen kan ook nu al hier

Het boek kan hier worden aangeschaft.

Publicatiedatum: