Onlangs is een boek uitgegeven, waarin iedereen met interesse in het telen in kassen rustig eens kan rondsnuffelen. Het boek met de titel Achieving sustainable greenhouse cultivation biedt een uitgebreid overzicht van de belangrijkste voordelen van kassen en andere vormen van teelt in beschermde omgevingen met klimaatbeheersing.
In de verschillende hoofdstukken worden de ontwikkelingen in de types productiesystemen besproken, evenals de manieren van omgaan met de luchtomgeving, het optimaliseren van de wortelontwikkeling en verbeteringen in monitor- en managementsystemen.
Professor Leo Marcelis, co-auteur van deze nieuwe uitgave: “Klanten raken meer geïnteresseerd in de kwaliteit van hun eten en de vraag vanuit de maatschappij naar duurzaam geproduceerde planten wordt steeds groter. Deze context zorgt voor uitdagende doelen voor de productiesystemen. Er moeten duurzaam geteelde gewassen geproduceerd worden met een erg hoge opbrengst en kwaliteit op een beperkte hoeveelheid land. Kassen, als ze goed beheerd worden, verbeteren de groeicondities voor planten, waardoor de opbrengst toeneemt en het seizoen verlengd kan worden.”
Het boek bestaat uit drie delen:
Deel 1 - Productiesystemen
Deel 2 - Gewasmanagement
Deel 3 - Systeemmanagement
Binnenkort volgt nog een review door een van onze redacteuren, maar bestellen kan ook nu al hier.