Nederlanders paraat op Canadian Greenhouse Conference 2019

40 jaar geleden werd in 1979 voor het eerst de Canadian Greenhouse Conference georganiseerd. Wie had toen kunnen bedenken dat het evenement uit zou groeien tot het grootste evenement voor de tuinbouw in Canada? Telers uit de groenten-, bloemen- en cannabissectoren maken er kennis met de nieuwste updates uit de markt, en dit jaar, op het 40e jubileum, werd tevens het grootste congres in hun eigen geschiedenis georganiseerd.

Bekijk hier de fotoreportage.

De Canadian Greenhouse Conference mag dan zijn 40e editie vieren, maar Paul Boers LTD loopt al 60 jaar mee! Op de foto: Richard van de Waard, Marc Rozema en Frank te Kamp.

Automatisering
De jaarlijkse beurs vond vorige week plaats voor de 40e keer en net als tijdens de vorige edities werd er ook nu weer een compleet overzicht gegeven van alles wat op de Canadese markt en gedeeltelijk de Amerikaanse kassector gebeurt. De arbeidskosten stijgen, waardoor automatisering opnieuw een belangrijk onderwerp is voor zowel arbeidsintensieve taken voor en na de oogst. Er zijn nu hulpmiddelen voor een betere klimaatbeheersing en er zijn nieuwe variëteiten, zowel in de bloemensector als in de groentensector.

Nieuw dit jaar waren de hoeveelheid toevoegingen voor kokos- en turfsubstraten. Er wordt gesteld dat deze producten belangrijk zijn om de totale benodigde hoeveelheid kokos- en turfsubstraat te verminderen en misschien nog wel belangrijker om het waterbehoud voor de substraten te verbeteren.

Bekijk hier het fotoverslag.

Fibredust lanceerde een kokossubstraatmengsel van houtvezel voorafgaand aan de beurs. Andrew Pidgeon deed de presentatie – lees er hier alles over: https://www.hortidaily.com/article/9150777/adding-wood-fiber-makes-coir-even-better/   

Canadese markt
Laten we eens kijken naar de Canadese markt. De kassector in Leamington wordt dagelijks groter en naar verwachting zal deze groei doorzetten in het komende jaar. De snelle toename van de cannabissector lijkt echter enigszins te stagneren. Dit is komend jaar wellicht nog niet zichtbaar vanwege grote projecten die nog worden aangegaan en omdat de grote spelers nog altijd aan het uitbreiden zijn. Maar in de periode daarna zien leveranciers een kleine afname in de hoeveelheid offertes die worden opgevraagd. Dit is op zich niet verrassend omdat de uitbreiding na de legalisatie van cannabis in Canada niet op dezelfde snelheid kan doorgaan, omdat de markt op een bepaald moment verzadigd raakt. De enige vraag is wanneer dit gebeurt en wat het effect gaat zijn op de prijzen.

De bloementeeltsector heeft in Canada zware jaren gehad. Het verminderde areaal lijkt weinig effect te hebben gehad. Groentetelers daarentegen zien hun marges jaar na jaar minder worden, door hogere arbeids- en energiekosten, maar de sector blijft uitbreiden, wat duidt op redelijke marktomstandigheden.

Bekijk hier het fotoverslag.

Mike, Drew en Paul Berkel (Proplant Propagation Services) bezochten de Cultilene-stand met daarin Lionel Bisch, Alessandro Montanarella, Serge Pas & Ruud van Gils.

Smile!
De Canadian Greenhouse Conference was wederom een uitstekende gelegenheid om bijgepraat te worden over al deze onderwerpen. In de komende weken zullen we meer verhalen publiceren over de ontwikkelende markt, maar eerst is het tijd voor wat foto’s. Niet alle 230 bedrijven staan op de foto’s, dus als u een foto hebt die we niet mogen missen in ons verslag, stuur deze dan per e-mail. We voegen hem dan zo snel mogelijk toe!

Bekijk hier de fotoreportage.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven