Natuurbeheerders en Groenstart bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt leer- werktraject op maat

Er zijn allerlei reden waarom mensen een steuntje in de rug nodig hebben op weg naar deelname aan de groene of agrarische arbeidsmarkt. PWN en Landschap Noord-Holland hebben leerteams in het leven geroepen om deze mensen een kans te bieden op een opleiding op maat en werkervaring in het groen. De opleiding voor deze leerteams is opgezet door Groenstart (een initiatief van ondernemers, gemeenten en groene opleidingsinstituten) en start op 10 oktober. Deelnemers aan deze leerteams volgen een combinatieopleiding op MBO niveau 1 of 2. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theorie gedeelte met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. De studenten sluiten het opleidingstraject af met een diploma of certificaten en zijn op dat moment arbeidsfit, leerfit en diplomafit.

Groenstart – maatwerk voor een toekomst in het groen
Groenstart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort NHN en een samenwerking tussen Zorgboerderij De Noorderhoeve, AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst, het Clusius College, het Horizon College, verschillende 'samenwerkingsverbanden' en de 18 gemeenten van Noord-Holland Noord. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt de GroenStart formule tot een unieke formule. GroenStart biedt (maatwerk)trajecten waarmee de zelfstandigheid van deelnemers wordt vergroot. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde.

De opleidingstraject bij PWN en Landschap Noord-Holland
Het opleidingstraject bij PWN en Landschap Noord-Holland is een BBL opleiding (variant) van 1 of 2 jaar. De studenten krijgen een dag per week les op verschillende locaties. De eerste les op 10 oktober start in de Schaapskooi in Bergen, de praktijkdagen gaan ze in de natuurgebieden aan de slag. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten van het Clusius College, gastcolleges door medewerkers van PWN en Landschap Noord-Holland. Leerlingen sluiten de opleiding af met een examinering en diploma, sommigen doen dat met een certificaat of een aantal certificaten. Het leer- en werktraject is een kans om in de rust en de ruimte van de natuur de stap te zetten naar een betaalde baan. Een mooie combinatie van theorie, praktijk en heel veel persoonlijke begeleiding. Met de Groenstartmethodiek is het mogelijk om in kleine klassen van maximaal 10 studenten op verschillende niveaus les te geven.

Mensen bloeien op in het groen
PWN bood jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt al stageplekken aan en een opleidingstraject bij Herenbos. Landschap Noord-Holland is op allerlei manieren al heel lang actief voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie bood jaren geleden Wajong jongeren al een opleiding en werkervaringstraject aan met een BBL diploma als eindresultaat. Door deze samenwerking is het interne leer- werktraject bij beide organisaties nog beter afgestemd op de doelgroep en de praktijk. Leerlingen krijgen de kans om bij PWN en Landschap Noord-Holland op te bloeien en vol zelf vertrouwen met een diploma op zak de arbeidsmarkt op te gaan.

bron: Greenport NoordHollandNoord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.