Indiaanse regering biedt puree als alternatief voor dure tomaten

Dit feestseizoen hebben Indiase huishoudens het moeilijk omdat de prijzen van tomaten maar blijven stijgen. In Delhi en de National Capital Region (NCR) is het aanbod van tomaten ook getroffen.

Maar de federale overheid probeert de situatie te verbeteren. "Om het tekort aan tomaten in Delhi te verkleinen, gaat Safal tomatenpuree verkopen in al haar winkels in Delhi in verpakkingen van 200 gram, wat overeenkomt met ongeveer 800 gram tomaten", staat in een persbericht van de secretaris consumentenzaken. Dit besluit werd genomen na een interministeriële bijeenkomst over het onderwerp.

De voorraden tomatenpuree worden verkocht in Delhi en de regio NCR. De grootte van de verpakkingen groeit ook. Een grotere verpakking van 825 gram zal bijvoorbeeld ook beschikbaar zijn en komt overeen met ongeveer 2,5 kg tomaten.

Maar hopelijk hoeven burgers niet lang van puree moeten leven. De prijzen en het aanbod van tomaten hebben te lijden gehad onder de onvoorspelbare en overvloedige moessons in de tomaten telende staten Maharashtra en Karnataka.

"De vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw hebben meegedeeld dat het aanbod de komende 10 dagen zal normaliseren, aangezien de moessonregens al aan het afnemen zijn", verklaarde de secretaris.

Bron: businessinsider.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven