Informatiebijeenkomst elektriciteitsnetwerk en CO2-voorziening op 29 oktober

Hoe staat het met de elektriciteitsbehoefte in de Bommeler- en Tielerwaard?

Wil de glastuinbouwsector stappen zetten naar een duurzame toekomst, dan zijn een CO2-voorziening en een solide elektriciteitsnetwerk van voldoende capaciteit noodzakelijk. Door Delphy en Liander is de afgelopen tijd een inventarisatie uitgevoerd naar de elektriciteitsbehoefte van glastuinbouwbedrijven. De ontwikkelingen op deze dossiers worden toegelicht en besproken op dinsdag 29 oktober om 19.30 in Zaltbommel. 

Afgelopen half jaar hebben Delphy en Liander in afstemming met de werkgroep elektriciteit een inventarisatie uitgevoerd naar de capaciteitsbehoefte, op de korte en lange termijn (5 -10 jaar) van glastuinbouwbedrijven in de Bommelerwaard en Tielerwaard. Op basis van de resultaten van de verkenning heeft Liander een analyse uitgevoerd van de verwachte totale elektriciteitsbehoefte in de regio en dit afgezet tegen de huidige en nieuwe plannen voor het netwerk. Deze analyse wordt toegelicht.

Blijvend is van belang dat bij het maken van plannen Liander tijdig betrokken wordt, zo wordt benadrukt. 

Op het vlak van de CO2-voorziening zal Jacob Limbeek (directeur OCAP) een toelichting geven op de stand van zaken van de projecten in de Bommelerwaard, Tuil en Est.

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Rabobank Altena-Bommelerwaard, Hogeweg 55, Zaltbommel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven