Limburgse zorginstellingen en telers slaan handen ineen

In de zorg is veel behoefte aan gezonde en veilige voeding en voor boeren en tuinders zijn korte ketens en directe afzetlijnen zeer interessant. Het programma LOF brengt deze behoeften bij elkaar door boeren en tuinders te helpen de markt te betreden en zorginstellingen te helpen de juiste producenten te vinden.

In juni 2019 is groen licht gegeven op het programma LOF, dat deels wordt gefinancierd vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en de provincie Limburg en deels vanuit de lokale Rabobanken in Limburg.

De combinatie van de agro- en de zorgsector vormt een eerste fase in de ambities van LOF. Het doel is zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in het onderwijs, de sport en de horeca. Daarbij krijgt iedere speler in de keten een eerlijke prijs betaald en worden duurzame investeringen beloond.

Het programma LOF bestaat uit twee onderdelen: de bootcamps en de masterclasses.

Masterclasses
Bij de masterclasses slaan zorginstellingen en de agrosector de handen ineen. Via de masterclasses leren spelers elkaar kennen en wordt samengewerkt aan een gezonde en vitale provincie, waarbij gezond, veilig, vers en duurzaam eten een vanzelfsprekendheid wordt. Tijdens de laatste masterclass worden er matches gemaakt tussen deelnemers van de masterclasses en zorginstellingen uit Limburg. Na de masterclasses start de pilotfase. In de pilot worden zorginstellingen en deelnemers gekoppeld om ze blijvend te laten samenwerken.

Meer informatie over het masterclassprogramma en informatie over deelnemen is hier te vinden. Aanmelden kan hier.

Bootcamps
Aan de bootcamps nemen Limburgse organisaties deel die koploper willen zijn op het gebied van duurzaamheid, verspilling een halt willen toeroepen en over een restauratieve voorziening beschikken die minimaal 75 mensen per dag bedient. Tijdens de bootcamps staat inspiratie, feedback, leren, ontwikkelen, out-of-the-box en creativiteit centraal. Het gaat hierbij om praktijkgerichtheid. Het blijft dus niet bij praten; er worden concrete stappen voorwaarts gezet. In 2019 en 2020 worden in totaal acht bootcamps georganiseerd.

Klik hier voor meer eer informatie over het bootcampprogramma.  Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie:
LLTB
info@lltb.nl
www.lltb.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.