"Nieuwe trostomaat gaat Noord-Amerikaanse tomatensector veranderen"

“We zijn ervan overtuigd dat we een tomatenras voor de vollegrondsteelt hebben ontwikkeld die de sector zal gaan veranderen," zegt Bryan Zingel van Sakata Seed America. “Wat de kwaliteit betreft, is er niks beschikbaar op de binnenlandse markt wat hier op lijkt," voegt hij toe. Zingel praat met passie over de nieuwe Villa-tomaat van het bedrijf die staat voor uitstekende kwaliteit en een grote oogst.

Door de jaren heen is de vollegrondsteelt veranderd van 'indeterminate' naar 'determinate' tomatenplanten. Hoewel 'indeterminates' erom bekend staan dat ze hogere kwaliteit tomaten telen, zijn ze arbeidsintensiever en duurder, omdat ze hoger groeien en opgebonden moeten worden om voldoende ondersteuning te krijgen. Determinates zijn compacter, maar de plant is meer gestrest, waardoor het fruit van lagere kwaliteit is.


Grote oogst en hoge kwaliteit
Gedreven door arbeidsproblemen en de consumentenvraag naar een hoogwaardige tomaat heeft Sakata Seed America dit tomatenras voor de vollegrondsteelt ontwikkeld die het beste van beide werelden combineert. De Villa, die dit jaar op de markt is geïntroduceerd, is een indeterminate tomatenras dat niet zo hoog groeit als de traditionele indeterminate planten. "Toch levert het een grote oogst op met veel tomaten die bovendien van uitstekende kwaliteit zijn," zegt James Galante van Sakata Seed America. “We zijn ervan overtuigd dat deze trostomaat een zeer innovatief product is."

Van links naar rechts: David Wolff, James Galante en Bryan Zingel van Sakata Seed America.

Het brengt een nieuw product naar de oostkust, waar de tomaat al enkele jaren getest is. Villa heeft ook goede resultaten opgeleverd in Mexico, waar het vier of vijf jaar geleden ontwikkeld is. Deze indeterminate met korte groeicyclus rijpt vroeg. "Het is één van de vroegste producten op de markt en zal concurreren met determinate rassen," vertelt Zingel. "We vinden dit een zeer interessant ras voor telers, omdat het ongeveer 20% meer oogst oplevert." In Sinaloa is de gemiddelde oogst van de Villa 18.000 dozen per hectare. 


Het team van Sakata Seed is aanwezig tijdens de PMA Fresh Summit om de nieuwste innovaties van het bedrijf te bespreken. Kom voor meer informatie langs bij stand #1879.

Voor meer informatie:
Alicia Suits
Sakata Seed America, Inc.
Tel: +1 (408) 778-7758
asuits@sakata.com
www.sakata.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.