Freshtasia wil meer diversiteit in het groentenaanbod brengen

Start-up uit Berlijn wijdt zich aan de teelt van Aziatische groentenspecialiteiten

Op 1600 vierkante meter hebben Ralf en Rongrong Szydlewski een stuk Azië opgebouwd. In hun kas in Berlijn-Kladow groeien sinds enkele maanden Indische spinazie, kousenband, Vietnamese koriander en het in Japan populaire shiso. Alles bij elkaar zijn het groentensoorten en kruiden die normaal gesproken eigenlijk in Azië geteeld worden. Het echtpaar haalt ze met hun start-upbedrijf Fresh Tasia nu naar Berlijn - en wil daarmee meer diversiteit in het groentenaanbod brengen.


Een blik in de kas / Foto: Freshtasia

In Duitse supermarkten ontbreekt het hen aan diversiteit. "En de geïmporteerde groenten hebben veel minder smaak“, zegt Rongrong Szydlewski in een gesprek met de krant 'Morgenpost'. "Momenteel is het een trend om vers en regionaal te koken. Het potentieel is dus voorhanden", voegt Ralf Szydlewski toe. De intentie van het start-upbedrijf is om de zelf geteelde groenten ook in de winter aan te kunnen bieden.

Producten op meerdere plaatsen aangeboden
De groenten worden aanvankelijk direct vanuit de kas evenals via vier afhaallocaties binnen de regio afgezet. Daarnaast werkt Fresh Tasia samen met restaurants en hotels: bovendien zal er binnenkort een online-shop opgebouwd worden.

Voor meer informatie:
Phytasia GmbH
GF: Rongrong & Ralf Szydlewski
Seegefelder Str. 7 a
14612 Falkensee
Telefoon: +49 177.3127111
E-mail: info@fresh-tasia.com 
www.fresh-tasia.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven