Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Turkije stuurt satelliet de ruimte in ter bevordering van 'intelligente landbouw'

Turkije zal volgend jaar een satelliet naar de ruimte sturen voor de observatie van landbouwvelden en het klimaat.

Het project dat eind augustus werd aangekondigd door het Turkse ministerie van Land- en Bosbouw, beoogt het begin van een nieuw tijdperk voor de Turkse landbouw.

De microsatelliet genaamd 'Lagari' zal pilotgebieden observeren die zullen worden geselecteerd op basis van productgroepen en klimaat. Volgend jaar wordt de minisatelliet Lagari naar de ruimte gestuurd. De satelliet is vernoemd naar Lagari Hasan Celebi, die volgens de legende op de eerste succesvolle bemande raketvlucht zat.

Het bedrijf STM, Savunma Teknolojileri Muhendislik (Defensie Technologie Engineering) en het ministerie van Land- en Bosbouw hebben een protocol ondertekend om het gebruik van de satelliet voor openbare behoeften te waarborgen.

Visuele database
De door STM geproduceerde satelliet zal beelden verzamelen en delen met het ministerie, die vervolgens zullen worden gebruikt voor landbouwpraktijken. De beelden die de satelliet verzamelt zullen worden verwerkt op basis van specifieke behoeften en er zal een visuele database worden gecreëerd.

Deze afbeeldingen zullen worden gebruikt in de landbouwstrategieën en R&D-projecten van het ministerie die oogstraming, vroege detectie van ongedierte met behulp van radartechnologie, beoordeling van productschade, ontwikkeling van gevoelige technologieën voor de landbouw, vroege waarschuwingssystemen, monitoring van gewasontwikkeling, bepaling van plantensoorten en landbouwgrondbeheer omvatten.

Bron: A Habertarimorman.gov.tr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven