Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bowery Farming en Logiqs bundelen krachten

Het Amerikaanse Bowery Farming zet groots in op vertical farming: meerlaags, high tech telen onder nagenoeg perfecte omstandigheden. Sinds het prille begin wordt hierbij nauw samengewerkt met het Nederlandse Logiqs uit het Westland, een samenwerking die onlangs is geformaliseerd.

Nog geen twee jaar na de lancering heeft Bowery Farming, onder leiding van GV (voorheen Google Ventures), $ 90 miljoen aan aanvullende financiering binnengehaald. Geloof in de start-up is er, onder meer vanuit Google, Uber en Amazon. Ambities zijn er ook genoeg: Bowery wil internationaal toonaangevend worden in vertical farming, er zijn plannen voor een wereldwijd netwerk van high tech urban farms, stadsboerderijen.

Bij de ambitieuze plannen van Bowery Farming op het gebied van voedselvoorziening hoort een al even ambitieus software- en logistiek systeem. Deze moderne manier van telen gaat meer over techniek dan over aarde en water en dat is waar het Nederlandse Logiqs in beeld kwam. Logiqs is toonaangevend in zijn branche en al jaren bedreven in het vinden van logistieke oplossingen, al dan niet volledig geautomatiseerd.

Vier jaar geleden werd Logiqs gevraagd zich te buigen over het automatiseringssysteem van Bowery. Sindsdien wordt er met man en macht gewerkt aan het optimaliseren daarvan. Inmiddels heeft de stadsboerderij een eigen softwaresysteem: BoweryOS. Door computers te leren monitoren, kunnen onder meer de hoeveelheden licht en water aangepast worden en wordt het systeem steeds efficiƫnter.


Voor meer informatie:
Publicatiedatum: