"Johnson matigt toon, maar heeft nog geen oplossing voor Brexit"

Onderhandelingen lopen, de toon is gematigder geworden, maar er is nog geen oplossing voor Brexit. Gedurende de voortslepende onderhandelingen houdt Klaas Johan Osinga namens LTO iedereen op de hoogte. Afgelopen vrijdag volgde een nieuwe update.

De kans dat er op 17-18 oktober in de Europese Raad een deal ligt, blijft klein, volgens Klaas Johan. "Boris Johnson zou op 19 oktober wettelijk verplicht zijn om te vragen om uitstel van de Brexit. Hij heeft steeds gezegd dat niet te gaan doen, dus dat zou betekenen: Johnson treedt af en forceert zo verkiezingen, die hij verwacht te winnen. Kortom: het politieke spel wordt de komende weken gespeeld en de kans op uitstel wordt groter.
 
Komt het op 18 oktober toch tot een deal, dan ontbreekt waarschijnlijk de tijd voor besluitvorming door het Britse Lagerhuis, al wordt er voorzichtig gesproken over een stemming op zaterdag 19 oktober. Het Europees Parlement moet ook instemmen. Er komt in dat geval een ‘technisch uitstel’. Maar dat maakt voor ondernemers niet uit, omdat in het geval van een akkoord er een overgangsperiode komt, waarin de handel voorlopig ongehinderd door kan gaan. In ieder geval tot eind 2020."

Lees hier meer bij LTO Nederland. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven