Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Onderzoek naar mogelijkheden van vijgenteelt in kassen in Almería

De Universiteit van Almería en Anecoop hebben met de steun van de Provinciale Raad een onderzoeksproject uitgevoerd om de mogelijkheden van vijgenteelt in Spaanse kassen te analyseren, met name die zich in Bajo Andarax bevinden. Het idee is om te profiteren van de commerciële mogelijkheden die het enkele weken of zelfs enkele maanden eerder oogsten met zich meebrengt. Dit gewas zou een alternatief bieden voor de huidige gewassen en zou helpen bij het "sociaal en economisch revitaliseren van gemeenten in het binnenland van de provincie, die te maken hebben met continue ontvolking", zei een vertegenwoordiger van de Provinciale Raad.

De marktprijzen van het fruit bedragen ongeveer vier of vijf euro per kilo en het fruit heeft uitstekende vooruitzichten, vooral in teeltgebieden rond de Andarax.

Proeven
Het maanden durende werk heeft geleid tot een succesvolle vruchtzetting en teelt in het midden van de winter (sinds begin februari). Het idee is om meer dan een maand eerder te gaan oogsten dan het traditionele oogstschema.

Uit marktonderzoeken blijkt ook dat de vraag op de Europese markten stabiel is en de laatste jaren zelfs is toegenomen, maar dat het aanbod voornamelijk afkomstig is van derde landen die geen specialist zijn in de afzet van breba-vijgen en vijgen. Universitaire onderzoekers geloven dat de verandering in het oogstschema van het fruit "ertoe zou leiden dat de landbouwsector van Almería zijn assortiment kan uitbreiden naar zowel nationale als internationale markten." Het is een manier om te diversifiëren en om een ​​verbetering van de prijzen en opbrengsten van de provincie te vragen.

Volgens studies zou het eerder starten van het oogsten en op de markt brengen van de producten moeten leiden tot een meer dan acceptabele verbetering van de verkoopprijzen.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven