"De energietransitie raakt ons allemaal"

Den Haag wil in 2030 een klimaatneutrale stad zijn. Om dat te bereiken, is onder meer goed opgeleid personeel nodig. Daarom werd in 2018 het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie (KPE) opgericht, dat de energietransitie een plek geeft binnen het onderwijs. Greenport West-Holland is een van de partners. Daarbij ziet practor Nico Persoon van ROC Mondriaan óók een plek voor de tuinbouw. 

Nico: “Door de Haagse Hogeschool ben ik bij ROC Mondriaan gedetacheerd als practor. Dat betekent dat ik in het mbo-onderwijs de energietransitie een plek probeer te geven. Dat doe ik door docenten te helpen met kennis vanuit de Haagse Hogeschool (partner van de Greenport West-Holland) en door de praktijk in te brengen. Daarbij gaat het om onder meer projecten en stageplaatsen.”

“Tuinbouw speelt ook zeker een rol," zegt Nico. "ROC Mondriaan is ook gevestigd in Westland en daardoor is er een grote link met de tuinbouw. Ik wil dat binnen het onderwijs meer – zover mogelijk – aandacht is voor typische tuinbouwonderwerpen, zoals grote installaties, aardwarmte en warmtenetten. Bedrijven die interessante projecten of stageplaatsen hebben, mogen zich zeker bij me melden!”

Bron: Greenport


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven