Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob de Rond, De Rond Agro, oogst eerste rabarber uit kas

"We kunnen bijna 12 maanden per jaar rabarber produceren"

De Rond Agro, een familiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op de teelt van rabarber, heeft vandaag de eerste rabarber uit de kas geoogst. "Door een strakke teeltplanning en gebruik te maken van meerdere teeltlocaties, kunnen we bijna 12 maanden per jaar rabarber produceren", aldus Rob de Rond van De Rond Agro.



Vanaf oktober tot mei leveren ze vanuit de kas en/of tunnel en in de zomermaanden oogsten ze uit de volle grond. Daarnaast veredelen ze hun eigen rassen, zodat ze aan de vraag van hun klanten kunnen voldoen. "We zijn vol verwachting hoe de opbrengsten dit winterseizoen gaan zijn. Vorig jaar was er duidelijk minder op de markt door de droogte en combinatie met de hitte. Dit jaar was ook erg droog en warm, maar minder lang warm dan 2018. We wachten het vol verwachting af", vertelt Rob.

Naast rabarber telen ze bloemkool en knolselderij. Ook telen ze pastinaak en paksoi, maar deze wordt eerst op kleine schaal geteeld. "In één keer tientallen hectares zaaien of planten past niet bij onze strategie. Eerst proberen en daarna samen met de klanten uitbouwen. Na de testfase groeien we met de klanten mee. Ook met onze nieuwe producten gaan we eraan werken om deze zo lang mogelijk aan onze klanten aan te kunnen bieden. Ons doel is altijd om jaarrond te kunnen produceren."

Rabarber is voor velen een ‘vergeten groente’. De rabarber wordt in de winter het meest geëxporteerd naar het buitenland, maar in het voorjaar en de zomermaanden is rabarber ook in de Nederlandse supermarkten te vinden.

Voor meer info:
Rob de Rond
De Rond Agro
Gors 127
4741 TC Hoeven
T: +31 6 12924345
b.de.rond@hetnet.nl 

De Rond Agro is ook leverancier van Gijs Streekproducten.

 

 

 

Publicatiedatum: